Trump lovește Organizația Mondială a Sănătății unde o doare mai tare

Trump lovește Organizația Mondială a Sănătății unde o doare mai tare

 Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a amenințat că va reține  finanțarea de 58 de milioane de dolari pe care Statele Unite o trimit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS)  din cauza modului în care această agenție a gestionat pandemia Covid-19. "Par foarte concentrați în China. Au ratat apelul”.

 

 

Vorbind într-o conferință de presă, Trump le-a declarat jurnaliștilor că organizația primește „sume importante de bani de la Statele Unite”, dar a spus că va pune o „reținere foarte puternică” asupra acestor bani, adăugând că șefii  aceastei organizații au dat-o de gard cu gestionarea pandemiei, deși ar fi trebuit să știe ce se întâmplă în China și probabil chiar știau.

Ne puteți urmări și pe Google News

Întrebat câteva minute mai târziu, Trump a mai îndulcit tonul: „Nu spun că o voi face, dar vom cerceta să încheiem finanțarea”. Președintele american a criticat Organizația Mondială a Sănătății afirmând că aceasta a fost „foarte centrată pe China”. Trump a denunțat, de altfel,  în repetate rânduri faptul că șefii OMS au lăudat China pentru răspunsul dat la izbucnirea epidemiei, în ciuda tuturor elementelor care arătau că liderii chinezi au încercat să ascundă adevărul. În schimb, OMS s-a exprimat împotriva măsurilor de protecție luate de Statele Unite. OMS „a criticat și nu a fost de acord cu interdicția mea de călătorie ... au greșit ... au greșit în privința multor lucruri".