Într-o serie de mesaje pe Twitter postate sâmbătă seara, dintre care unul scris în persană, Donald Trump a dat asigurări poporului iranian că este „alături de el” și că Statele Unite urmăresc îndeaproape manifestațiile care au izbucnit, după ce regimul de la Teheran a recunoscut că a doborât „din eroare” miercuri avionul Boeing ucrainean.

„Bravului popor iranian care suferă de multă vreme: sunt alături de voi de la începutul președinției mele, iar administrația mea va continua să fie alături de voi”, a scris Trump.

„Urmărim îndeaproape manifestațiile voastre și curajul vostru ne inspiră.”

Liderul de la Casa Albă a avertizat regimul de la Teheran că „nu trebuie să mai existe un alt masacru al manifestanților pașnici”, referindu-se la mișcările sociale din luna noiembrie, înăbușite în sânge.

„Nu trebuie să mai existe un alt masacru al manifestanților pașnici și nici o tăiere a internetului. Lumea privește”, a mai scris Trump pe Twitter.

Mai multe sute de studenți s-au adunat sâmbătă seara la Teheran, ca răspuns la un apel de a aduce un omagiu celor 176 de victime aflate la bordul Boeingului ucrainean doborât, în majoritate iranieni și canadieni.

În manifestațiile izbucnite la jumătatea lunii noiembrie în Iran și-au pierdut viața cel puțin 300 de oameni, potrivit Amnesty International.