Trump s-a întâlnit marți cu jurnalistul Lesley Stahl, pentru a înregistra un interviu, dar a părăsit echipa de televiziune după 45 de minute, încheind brusc interviul și spunând că există suficient material de folosit.

Donald Trump a declarat ulterior că ar putea lansa interviul cu CBS News duminică, înainte de difuzarea emisiunii pe postul de televiziune, pentru a arăta cât de părtinitoare a fost atitudinea reporterului Lesley Stahl. El a adăugat că toată lumea ar trebui să poată să compare felul în care i-a fost luat lui acest interviu cu interviurile recente luate lui Joe Biden!”

Președintele SUA l-a criticat pe Stahl și pentru că, după interviu, nu a purtat mască. El a sugerat că întreaga conversație a fost „controversată”.

Bloomberg, citând surse familiare cu situația, scrie că Stahl a depășit termenul-limită pentru interviul convenit cu Casa Albă, supărându-l pe Trump, care a refuzat apoi să înregistreze un segment de „plimbare și discuție” cu Stahl.

Nu este prima dată când Stahl face un interviu controversat cu Stahl. El l-a intervievat și anterior pe președinte, în 2018, într-o conversație amplă, presărată cu momente delicate. Atunci, Stahl a încercat să schimbe subiectul după ce Trump a făcut un comentariu despre necinstea presei. Președintele a dorit în mod clar să își exprime un punct de vedere asupra presei care critică administrația sa pentru politica de separare a copiilor migranților fără acte de părinții lor, lucru care se întâmpla și în mandatul fostului președinte Obama, scrie zerohedge.com.

Iată și dialogul care a pus punct interviului:

„Voi schimba subiectul din nou ”, a spus Stahl.

„Ei bine, nu, chiar și modul în care mi-ai pus o întrebare, cum ar fi, despre separare”, a insistat Trump. „Când spun că Obama a făcut-o, nu vrei să vorbești despre asta”.

După ce Stahl i-a spus președintelui că îi va răspunde, Trump a continuat: „Când spun că am făcut-o, facem mare caz de asta”.

Lesley Stahl: Îți voi răspunde, dar ai făcut-o de patru ori, așa că…

Președintele Trump: Vă spun doar că m-ați tratat mult diferit pe această temă.

Lesley Stahl: Nu sunt de acord, dar nu vreau să ne certăm pe această temă.

Președintele Trump: Bine, în regulă…

Lesley Stahl: Ok, intrăm într-o nouă ceartă…

În acel moment, președintele a încheiat discuția: „Lesley, e în regulă. Între timp, eu sunt președinte și tu nu ești”.