"Post Mortem a fost premiat pentru "modul subtil, dar cutremurător în care autorul revizitează trecutul deopotrivă recent şi dureros al Republicii Chile, surprinzând trauma unei naţiuni prin intermediul vieţilor a doi oameni perfect apolitici, siliţi să fie martorii răpirii propriei lor ţări. Filmul zugrăveşte, cu curaj, violenţa loviturii de stat împotriva lui Pinochet, eveniment ce a şocat prin lipsa totală de respect pentru viaţă şi moarte". 
Au mai fost acordate trofee şi pentru alte filme din competiţie. Premiul pentru cel mai bun film politic a fost luat de "Tot ceea ce sclipeşte", în regia lui Tomas Kudrna, în timp ce menţiunea specială s-a dus către "Băiatul care era rege", în regia lui Andrei Paunov, "un documentar splendid executat despre farmecul misterios exercitat de monarhie asupra unui popor ce a trecut de la regalitate la comunism şi, mai apoi, la haosul imposibil de definit al perioadei post-sovietice".
Prima ediţie a festivalului de film politic, desfăşurat în ultimele 11 zile la Cinema Studio, Muzeul Naţional al Ţăranului Român şi Cinema Elvira Popescu, s-a încheiat aseară cu unul dintre cele mai bune documentare ale ultimilor ani, "Inside Job – Adevărul despre criză", în regia lui Charles Ferguson, lansat în premieră mondială la Cannes şi laureat cu Oscar în 2011.