Evenimentul Zilei > Actualitate > „Tricolorii”, lăudați de presa franceză după amicalul cu Spania: „România nu ştie numai să se apere”
„Tricolorii”, lăudați de presa franceză după amicalul cu Spania: „România nu ştie numai să se apere”

„Tricolorii”, lăudați de presa franceză după amicalul cu Spania: „România nu ştie numai să se apere”

Naționala României a demonstrat, aseară, un fotbal de calitate, în partida-test disputată la Cluj în fața campioanei europene, Spania, scor 0-0. Evoluția elevilor lui Anghel Iordănescu a fost salutată și de jurnaliștii din Hexagon.

Presa din Franța a tras un semnal de alarmă pentru naționala pregătită de Didier Deschamps, vizavi de prestația remarcabilă României în jocul de aseară cu Spania. Campionatul European își va deschide porțile odată cu partida dintre Franța și România, programată pe 10 iunie, la Paris.

„În faţa Lituaniei, evoluţia sa i-a sedus pe români dar şi pe selecţioner. Astfel că a fost titularizat împotriva dublei campioane europene şi a confirmat. Mijlocaşul ofensiv al Stelei a avut a fost foarte prezent în ofensivă, obligându-l pe Casillas la două parade şi căutând mereu spaţii, el a trimis un lob de la 45 de metri într-o situaţie de 3-2, în minutul '76. A fost singura lui decizie greşită în meciul de aseară”, au notat cei de la L'Equipe.

Cea mai importantă publicație sportivă din Hexagon, France Football, a scris că România nu știe doar să se apere, fapt ce și-a permis să-i atragă atenția selecționerului Deschamps că ar trebui să-şi ia măsuri speciale pentru a-i bloca pe Nicuşor Stanciu şi Adrian Popa, cei mai buni jucători ai României din meciul cu Spania.

„Adrian Popa, chiar dacă nu a jucat prea mult în preliminarii, a lăsat o impresie foarte bună cât a fost pe teren. Extrem de incisiv, mijlocaşul echipei Steaua Bucureşti a condus cele mai bune atacuri ale naţionalei României. Concentrat doar pe a ataca poarta spaniolilor, Popa nu a ezitat să aibă iniţiativa şi să dribleze în careul Spaniei şi că echipa lui Del Bosque a plecat neînvinsă de la Cluj datorită prestaţiei excelente a lui Iker Casillas”, a notat corespondentul France Football la Cluj.