Tricolorii au luat aseară contact, în premieră, cu noul stadion "Naţional Arena". Antrenamentul programat de selecţionerul Victor Piţurcă a fost aşteptat cu mult interes de jucători, care au rămas impresionaţi de cea mai mare şi mai modernă arenă din ţară.
Nerăbdători, jucătorii români care pregătesc "dubla" cu Luxemburg (2 septembrie) şi Franţa (6 septembrie), din preliminariile Campionatului European din 2012, au ieşit pe teren cu 10 minute mai devreme decât ora stabilită de selecţioner.

După ce au "radiografiat" în amănunt arhitectura stadionului, internaţionalii au început treaba. Victor Piţurcă a trecut repede peste seriile de alergări uşoare şi le-a oferit fotbaliştilor ocazia de a testa calitatea gazonului.
Dorin Goian s-a antrenat în ritm normal

PREMIERĂ. Jucătorii echipei naţionale de fotbal a României au efectuat
aseară întâia sesiune de pregătire pe noul „Naţional Arena”

Tricolorii s-au grupat doi câte doi şi au început să îşi paseze mingile, încântaţi de suprafaţa de joc impecabilă. "Uite că am apucat să vedem şi la noi stadion ca în ţările civilizate. E «marfă» rău", a spus unul dintre componenţii primei reprezentative.
UIMIŢI. Tricolorii au făcut primii paşi în noua lor casă sorbind din priviri cel mai modern stadion din ţară
TEHNIC. Răzvan Cociş şi-a verificat abilităţile pe gazonul impecabil
După ce şedinţa de pregătire şi-a consumat primul sfert de oră deschis presei, Piţurcă şi-a adunat jucătorii la centrul terenului şi a început să pună la punct detaliice tehnice legate de prima întâlnire, cea cu luxemburghezii. La antrenamentul de ieri, singurul jucător care nu s-a pregătit a fost Ştefan Radu, fundaşul celor de la Lazio.

În schimb, Dorin Goian, componentul echipei Glasgow Rangers, s-a antrenat normal. Prima reprezentativă va pleca astăzi spre Marele Ducat. Antrenamentul oficial dinaintea duelului cu Luxemburg este programat mâine seară.
CURIOŞI. Oamenii de fotbal au dat şi ei năvală să vadă minunea
MINGICAR. Selecţionerul Victor Piţurcă (stânga) şi-a fascinat
subalternii cu artificii tehnice
FOTOGRAFII: CODRIN PRISECARU

Luxemburghezii au băgat spaima în jucătorii români
Înaintea partidei de vineri, discursul prudent al românilor tinde să frizeze ridicolul. Jucătorii şi selecţionerul declară la unison că în Luxemburg ne aşteaptă infernul. Ovidiu Petre, jucătorul echipei italiene Modena, este ultimul intrat pe lista celor care spun că naţionala micuţului stat va fi greu de învins.

"Am văzut o repriză din meciul Luxemburg- Franţa şi tind să îi dau dreptate selecţionerului. La modul cum joacă, Luxemburg este o nucă foarte greu de spart. Franţa a înscris destul de târziu, dintr-o fază fixă. Luxemburghezii se apără bine, se grupează bine. Va fi foarte greu acolo. Sunt greu de bătut", a tras Petre un semnal de alarmă, aşa cum au făcut-o în zilele precedente şi ceilalţi coechipieri ai lui, speriaţi mai mult de mediocritatea lor decât de valoarea adversarilor.
"La modul cum joacă, Luxemburg este o nucă foarte greu de spart. Va fi foarte greu acolo. Sunt greu de bătut.”
OVIDIU PETRE, mijlocaş la Modena