Tribunalul Bucureşti a anulat PUZ-ul bulevardului Uranus

Tribunalul Bucureşti a anulat PUZ-ul bulevardului Uranus

Tribunalul București a anulat Planul Urbanistic Zonal în baza căruia s-au realizat toate lucrările la diametrala Buzești-Berzei, potrivit președintelui Asociației Salvați Bucureștiul, Nicușor Dan.

Decizia a fost luată pe data de 12 aprilie, iar anularea decisă de Tribunalul București vizează toate avizele și autorizațiile emise de Primăria Capitalei în ceea ce privește pregătirea terenului privind construirea noului Bulevard Uranus dar și cele referitoare la lucrările de infrastructură. Primăria Capitalei a început pe 5 martie  proiectul de construire a unui nou bulevard Buzeşti-Berzei-Uranus. Primul pas a fost eliberarea terenului, adică demolarea a zeci de imobile de pe strada Buzeși, o parte dintre aceste clădiri fiind scoase de pe lista monumentelor protejate. Nicușor Dan a explicat că se vor depune cereri de oprire a lucrărilor în cursul zilei de joi la Inspectoratul de Stat în Construcții și la  Prefectura Municipiului București. În replică, reprezentanții Primăriei Capitalei au precizat că hotărârea pronunţată în primă instanţă poate fi atacată cu recurs, în termen de 15 zile de la comunicare.   ”Ținând cont de faptul ca Asociația Salvați Bucureștiul cere anularea unui act administrativ (HCGMB nr151/2006), acțiunea ar fi trebuit îndreptată exclusiv împotriva Consiliului General și nu și împotriva Primarului Capitalei”, se precizează într-un comunicat emis de biroul de presă al Municipalității. În plus, juriștii Primăriei susțin că prin HCGMB 51/2010 s-a solicitat către guvernul României emiterea unei hotărâri privind aprobarea pocedurii de expropriere pentru imobilele rămase de expropriat, precum și suma globală estimată a despăgubirilor în vederea continuării și finalizării lucrării de interes public local. ”Procedura a fost finalizată prin emiterea HG 590/2010, prin care s-a aprobat declanșarea procedurilor de expropriere pentru cauze de utilitate publică a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de interes public local «Dublarea diametralei Nord-Sud-Buzești-Berzei-Uranus», în consecință, exproprierile pentru proiectul menționat fiind realizate în baza acestei Hotărâri de Guvern și nu în baza HCGMB 262/2006.

Mai mult, HG 590/2010 a fost contestată de Asociația Salvați Bucureștiul în dosarul 10409/2/2010, cerere ce a fost respinsă ca fiind neîntemeiată”, au mai explicat reprezentanții Primăriei conduse de edilul-șef, Sorin Oprescu.

Ne puteți urmări și pe Google News