Evenimentul Zilei > Economie > Triatlonul Fără Asfalt: Înot 1.000 de metri, 32 de km cu bicicleta şi alergare 6 kilometri în mai puţin de 2 ore
Triatlonul Fără Asfalt: Înot 1.000 de metri, 32 de km cu bicicleta şi alergare 6 kilometri în mai puţin de 2 ore

Triatlonul Fără Asfalt: Înot 1.000 de metri, 32 de km cu bicicleta şi alergare 6 kilometri în mai puţin de 2 ore

Ciprian Bălănescu a câștigat pentru al 3-lea an consecutiv Triatlonul Fără Asfalt la mare, care a avut loc în acest week-end în rezervațiile naturale 2 Mai – Vama Veche și Hagieni – Albești.

Acesta a înotat 1.000 de metri, a mers 32 de km cu bicicleta şi a alergat 6 kilometri într-o oră, 49 de minute și 42 de secunde.

Peste 700 de participanți au luat startul la cea de-a șasea ediție a Triatlon Fără Asfalt la mare și s-au întrecut pentru premii în valoare de peste 5.000 de euro. În primul weekend de vară, evenimentul sportiv a adus la 2 Mai peste 2.000 de persoane, susținători și participanți la triatlon.

Cea de-a șasea ediție a triatlonului Fără Asfalt este primul eveniment din sezonul competițional de triatlon. La triatlon s-au întrecut unii dintre cei mai buni sportivi din România: câştigătorul Ciprian Bălănescu, campionul la IronMan, Mihai Baractaru, Antoanela Manac, tânăra de 19 ani care va participa anul acesta în premieră la proba feminină de triatlon a Jocurilor Olimpice Europene de la Baku și Răzvan Florea, vicecampion olimpic la înot.

Triatlonul Fără Asfalt este primul dintre cele 12 evenimente din calendarul Federației Române de Triatlon (FRTRI) și este prima etapă a campionatului național de Cross Triatlon (off road) FRTRI. Circuitele de triatlon off road și de șosea ale FRTRI sunt susținute prin programul „140 de bătăi pe minut” al Fundației eMAG.

„Triatlon fără Asfalt Intersport depășește statutul de competiție și devine un fenomen sportiv cu mare aderență la public. Am început acest proiect în 2010, când competițiile de triatlon aduceau la start 60-70 de participanți, iar azi am avut peste 700 de concurenți. Dincolo de competiție, investim pentru a crea o atmosferă de sărbătoare la evenimentele noastre și considerăm că aceasta este varianta cea mai bună pentru a promova trialtonul ca sport de masă. Am ales un traseu cu peisaje frumoase, am oferit premii pentru toate categoriile de vârstă și am organizat un spectacol cu muzică live pe plaja de la Micul Golf, tocmai pentru a face triatlonul cât se poate de festiv”, a declarat Tudor Vlad, inițiatorul proiectului „Fără Asfalt”.