Reținerea celor trei s-a făcut în urma sesizării făcute la 112 de către mama unei tinere obligate să practice prostituţia într-un hotel din municipiul Bistriţa.

Printr-un comunicat de presă remis duminică, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud  anunță: ,,La data de 10 august a.c., în jurul orei 15.00, o femeie de 47 de ani, din Bucureşti a sesizat prin 112 faptul ca fiica ei, în vârsta de 28 ani, este sechestrată într-un hotel din Bistriţa.

În scurt timp, poliţiştii de la Ordine Publică au găsit-o pe tânăra de 28 de ani, împreună cu alte 3 fete, într-o cameră de hotel, în municipiul Bistriţa. Acestea au fost conduse la sediul Poliţiei, în vederea lămuririi situaţiei de fapt.

Poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa au preluat cercetările în acest caz, existând suspiciuni şi cu privire la comiterea infracţiunii de proxenetism.”

Ulterior, o echipă formată din poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale şi Acţiuni Speciale a depistat şi oprit în trafic, pe raza municipiului Bistriţa, o maşină în care se aflau patru bărbaţi, despre care existau indicii că sunt implicaţi în comiterea faptei.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că trei dintre aceştia, cu vârste cuprinse între 19-29 de ani, toţi din Bucureşti, ar fi implicaţi în comiterea unor acte de proxenetism, ocazie cu care ar fi determinat şi înlesnit practicarea prostituţiei de către cele patru tinere, în hotelul din Bistriţa.

Doi dintre aceştia sunt bănuiţi de poliţişti că ar fi lipsit-o de libertate în mod ilegal pe tânăra de 28 de ani, a cărei mamă a sunat la 112, iar ulterior ar fi obligat-o pe tânără ă practice prostituţia.

Cei trei bucureşteni au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate şi proxenetism.

Te-ar putea interesa și: