Evenimentul Zilei > Politica > „Trebuie să ieșim din case pentru că altfel nu vom avea ce mânca”
„Trebuie să ieșim din case pentru că altfel nu vom avea ce mânca”

„Trebuie să ieșim din case pentru că altfel nu vom avea ce mânca”

Analistul politic Bogdan Chirieac spune că din cauza restricțiilor impuse de toate statele europene, în scopul de prevenire și limitare a răspândirii coronavirusului, au început să apară proteste de stradă, unde oamenii invocă pierderea libertăţilor şi a drepturilor.

„Dacă nu mai suporți izolarea există șanse, din nefericire șanse relativ mari, să fii nevoit să suporți un pat în spital la ATI și o ventilare mecanică. Nu guvernele lumii doresc lucrul acesta (n.r se referă la restricțiile de deplasare), să fim serioși. Nici Guvernul României.

Mă îndoiesc că președintele Klaus Iohannis sau premierul Ludovic Orban doresc să carantineze oameni, să-i țină în casă, să ieși doar cu hârtie și așa mai departe. Alternativa este însă aceasta, patul de spital. Că se ia hotărârea globală, în lumea occidentală, că în jurul datei de 15 mai, în funcție de țară, se redeschid economiile e altceva. E un calcul cinic, dar e singurul posibil”, a spus Bogdan Chirieac.

Potrivit analistului politic, din cauza bolnavilor asimptomatici coronavirusul se va răspândi foarte mult, iar în curând se vor impune restricții și mai dure.

„Dacă nu deschizi economia, lumea nu mai are ce mânca și atunci trebuie să ne asumăm acest lucru. Să știți că pe 15 mai nu se termină pandemia. Regulile de izolare vor fi și mai dure pentru că numărul celor asimptomatici care vor umbla pe străzi, în magazine, la locul de muncă, va fi mare, iar probabilitatea de infectare va crește foarte mult.

Problema este că toate statele, de la SUA, până la noi, în estul Europei, cu toții ne vom asuma aceste pierderi programate. Morți anunțați zilnic la buletinele de știri. Ne izolați? Ne-ați luat drepturile? Poftim, umblă pe stradă, dar problema este că umbli dumneata și poți infecta pe alții și alternativa este asta, cu sute de morți pe zi. Problema este că trebuie să ieșim din case pentru că altfel nu vom avea ce mânca. Nu o spun eu, o spune OMS, o spun oameni care cu asta se ocupă. Sunt specialiști”, a declarat Bogdan Chirieac.

La Berlin şi Stuttgart au avut loc sâmbătă manifestaţii faţă de pierderea libertăţilor şi a drepturilor din cauza măsurilor de protecţie în faţa noului coronavirus, potrivit dcnews.ro

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: