El a precizat că nu poate comenta deciziile CCR privind cele două sesizări depuse de Traian Băsescu şi de el, văzând doar că CCR nu poate să adauge la Constituţie şi nu poate să intervină în astfel de situaţii,

"Asta înseamnă că trebuie să reglementăm pe plan legislativ şi modul în care fiecare persoană care ocupă o funcţie publică poate participa la campanie electorală şi modul în care se semnează se contrasemnează decretele, după care CCR se va pronunţa dacă sunt constituţionale. Nu pot decât să salut faptul că, în sfârşit, CCR a spus un lucru pe care în urmă cu câţiva ani nu-l spunea, şi anume că nu poate să adauge la Constituţie şi cred că au dreptate", a declarat Ponta.

Preşedintele PSD a reamintit însă faptul că în urmă cu câţiva ani CCR a "adăugat" ceva la Constituţie referitor la faptul că preşedintele merge la Consiliul European şi nu premierul, un lucru care nu era menţionat în legea fundamentală a statului.

"Trebuie să spunem foarte clar ce au dreptul să facă înalţi funcţionari ai statului român, începând cu preşedintele României şi până la prefectul judeţului în timpul campaniei electorale. În ce fel se pot implica sau nu (…) Din primul comunicat al CCR am văzut că aceasta nu s-a pronunţat dacă are voie Traian Băsescu sau nu să facă campanie electorală, ci au spus că 'nu e în competenţa noastră, stabiliţi legislativ sau suspendaţi-l şi atunci vă putem spune'. Nu s-au pronunţat pe fondul problemei indicate de noi şi anume faptul că preşedintele României nu are cum să facă campanie electorală, la fel ca şi judecătorii, militarii, ambasadorii, prefecţii şi alte categorii speciale", a afirmat premierul.

Victor Ponta a mai menţionat că trebuie reglementate prin lege lucruri care erau reglementate de bunul simţ, dar că în cazul lui Traian Băsescu "legea bunului simţ nu funcţionează".