Transfer record: Cristiano Ronaldo la Real Madrid

Transfer record: Cristiano Ronaldo la Real Madrid

După ce a cheltuit 68 de milioane de euro pe brazilianul Kaka, Real Madrid a mai dat o lovitură pe piaţa transferurilor, achiziţionându-l pe portughezul lui Manchester United Cristiano Ronaldo (24 de ani) în schimbul sumei record de 93 de milioane de euro.

Clubul englez a anunţat astăzi, prin intermediul unui comunicat, că a şi-a dat acordul pentru începerea negocierilor dintre Real Madrid şi jucător, adăugând că decizia a fost luată şi la decizia jucătorului. Manchester United a precizat că transferul se va finaliza până la sfârşitul lunii.

La începutul săptămânii, Real Madrid a plătit 68 de milioane de euro pe brazilianul lui AC Milan, Kaka, sumă depăşită în istoria transferurilor doar de cele 73 de milioane de euro plătite tot de clubul din capitala Spaniei, în 2001, pentru Zinedine Zidane. Cele două transferuri recente sunt opera preşedintelui Florentino Perez, care a revenit la conducerea clubului după o pauză de trei ani. El a mai condus Real Madrid între 2000 şi 2006, în aşa zisa "eră galactică" a clubului de pe Santiago Bernabeu.

Mai mult, Perez nu are de gând să se oprească la Ronaldo, Xabi Alonso de la Liverpool FC, atacantul Valenciei, David Villa şi coordonatorul de joc francez Franck Ribery (Bayern Munchen) fiind şi ei pe lista proaspăt numitului preşedinte.

Ne puteți urmări și pe Google News