Aflat în vacanță alături de familie, Traian Băsescu nu s-a putut abține și i-a oferit o replică lui Tonel Pop, avocatul care reprezintă familia Luizei Melencu, una dintre presupusele victime ale lui Gheorghe Dincă.

Fostul președinte l-a ironizat pe Pop, dar a ținut să transmită și un mesaj părinților Alexandrei Măceșanu.

A. Domnului avocat, reprezentant al familiei Luizei

  1. Familiei Alexandrei
  2. Am luat notă de supărarea unui avocat care îşi face reclamă pe spinarea unor oameni necăjiţi, precum şi pe seama unor anchetatori cu prestigiu profesional, avocat care îmi transmite că, adesea, m-a apărat în spaţiul public, că aş avea 24 ore să-i cer scuze şi că mă va da în judecată dacă nu-i cer scuze.

Păi, să vedem:

  1. Nu v-am văzut niciodată “căzând la datorie” în apărarea Băsescului, dar, dacă s-a întâmplat, vă mulţumesc;
  2. În privinţa exigenţei de a primi scuzele mele în 24 ore, sunt câteva inconveniente, şi anume:
  3. Sunt în vacanţă cu nepoţeii şi asta îmi ocupă timpul, de la răsăritul la apusul Soarelui;
  4. Lista cu cei care la viaţa lor au dorit să le cer scuze este relativ lungă. Ar fi incorect să încep cu dumneavoastră. Când vă vine rândul, vă anunţ.
  5. În privinţa procesului, vă informez că, în România, accesul la justiţie este liber şi garantat prin Constituţie.
  6. Familiei Alexandrei. Am văzut scrisoarea familiei Alexandrei, publicată în presă. Nu voi avea nicio replică la familie şi la textul scrisorii, ci voi transmite familiei un singur mesaj, şi anume: DACĂ ÎN ACEST MOMENT VĂ POATE AJUTA CINEVA, ACESTEA SUNT DOAR INSTITUŢIILE STATULUI . SUNT CONVINS CĂ O VOR FACE.

În acelaşi timp, vă asigur că nicio clipă nu m-am gândit că textul scrisorii ar fi fost inspirat de vărul Cumpănaşu”, a fost mesajul postat de Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.