Evenimentul Zilei > Actualitate > Traian Băsescu, despre scutul antirachetă: Vom vedea după referendum ce se întâmplă
Traian Băsescu, despre scutul antirachetă: Vom vedea după referendum ce se întâmplă

Traian Băsescu, despre scutul antirachetă: Vom vedea după referendum ce se întâmplă

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu a declarat luni, pentru Hotnews. ro, referitor la scutul antirachetă de la Deveselu că "cel puţin până după anunţarea rezultatelor referendumului din 29 iulie nu e pus în pericol.

"Cel puţin până după anunţarea rezultatelor referendumului din 29 iulie, nu. Pe urmă vom vedea. Statele Unite au totuşi cu noi un parteneriat strategic pentru secolul XXI, sigur el are la bază respectarea valorilor democratice de către cele doua ţări şi este chiar menţionat în acest parteneriat faptul că România îşi asumă valorile democratice. Vom vedea după 30 ce se întâmplă, s-ar putea ca foarte multe elemente de politică externă deja câştigate să fie ori consolidate începând cu 30, ori diminuate ca importanţă şi să se producă o reorientare a ţării. Nu ştiu", a spus preşedintele suspendat.
Traian Băsescu a adăugat însă, că o eventuală schimbare a direcţiei de politică externă a României nu îi va aparţine.
"Dar nu o reorientare în politica externă care să mi se datoreze, eu n-aş schimba-o deloc, aş continua să consolidez relaţia cu Statele Unite, dimensiunea noastră în interiorul NATO, unde stăm foarte bine şi dimensiunea de seriozitate şi loialitate faţă de valorile Uniunii Europene", a mai completat Traian Băsescu.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.