Evenimentul Zilei > Politica > Traian Băsescu, declaraţie ŞOC: „Ambasadorul SUA Hans Klemm SUBMINEAZĂ SERIOZITATEA SUA în România! Problema abuzului în serviciu ascunde numeroase JOCURI POLITICE!”
Traian Băsescu, declaraţie ŞOC: „Ambasadorul SUA Hans Klemm SUBMINEAZĂ SERIOZITATEA SUA în România! Problema abuzului în serviciu ascunde numeroase JOCURI POLITICE!”

Traian Băsescu, declaraţie ŞOC: „Ambasadorul SUA Hans Klemm SUBMINEAZĂ SERIOZITATEA SUA în România! Problema abuzului în serviciu ascunde numeroase JOCURI POLITICE!”

Luările de poziţie ale ambasadorului SUA – Hans Klemm – pe probleme legate de justiţie, în speţă cele referitoare la abuzul în serviciu, subminează seriozitatea SUA în România, a susţinut fostul preşedinte Traian Băsescu joi seară, la România TV.

De asemenea, Băsescu a avertizat că problema abuzului în serviciu ascunde numeroase jocuri politice.  

Traian Băsescu a declarat: „Am susţinut întotdeauna că avem nevoie de sprijinul american, dar ambasadorul Hans Klemm subminează seriozitatea SUA în România (…) Pe abuzul în serviciu am fost foarte vocal. În timpul mandatului meu, abuzuri au fost, dar le-am semnalat. Însă, ce au făcut după ce mi-am terminat mandatul, arată foarte rău şi eu nu îmi asum. Decizia Curţii Constituţionale arată că am avut dreptate (…) Ceva s-a întâmplat de la 1 ianuarie 2015 în aplicarea abuzivă a articolului din Codul Penal. Abuzul în serviciu se utiliza la arestarea celor incomozi în perioada comunistă. Abuzul în serviciu nu poate fi raportat la fişa postului, ci trebuie să-i găseşti o încălcare a Ordonanţelor de Urgenţă. Precizarea Curţii e extrem de clară: dacă s-ar interpreta abuzul, raportat la acte normative, ar însemna că emitentul actului inferior legiferează penal. Nu poţi, pe fişa postului, să-l încriminezi de abuz în serviciu pe salariat (…) Reclamaţia că se utilizează politic, abuzul în serviciu nu este întâmplătoare. Sunt jocuri politice (…) Mai devreme sau mai târziu vor fi oameni care au fost arestaţi preventiv degeaba şi se vor adresa justiţiei (…) Lupta împotriva corupţiei trebuie făcută în conformitate cu statul de drept.”