Evenimentul Zilei > Actualitate > Tragedie. Moartă pe masa de operație după ce a năcut gemeni. Ginecologul dă vina pe anestezist
Tragedie. Moartă pe masa de operație după ce a năcut gemeni. Ginecologul dă vina pe anestezist

Tragedie. Moartă pe masa de operație după ce a năcut gemeni. Ginecologul dă vina pe anestezist

O tânără de 24 de ani a decedat în timpul operației de cezariană. Medicul care a operat-o susține că de vină ar fi anestezistul, un rezident care ar fi încercat de șase ori să-i facă anestezie parțială, după care a intubat-o.

Tragedie într-o familie din Călărași. O tânără venită să nască la Spitalul Județan Călărași a murit pe masa de operație după ce a adus pe lume gemeni.

Potrivit familiei, citată de Mediafax, după câteva zeci de minute de la intrarea în sală asistentele au ieșit ținând în brațe copiii, pentru ca apoi să vină vestea că femeia a murit.

Medicul ginecolog care a făcut operația, Viorel Constantin, a declarat că tânără trebuia să nască prin operație și că nu putea fi trimisă la București pentru că travaliul avansa rapid și exista riscul să nască pe drum. Potrivit acestuia în timpul operației femeia a făcut stop cardio-respirator.

El a mai spus că a rugat-o pe colega sa anestezistă să nu facă anestezie generală, ci rahianestezie şi că aceasta, după şase încercări, nu a reuşit să facă rahianestezia, în cele din urmă intubând-o pe pacientă.

Conducerea spitalului nu a făcut până acum nicio declarație.