Tragedie aviatică în SUA

Tragedie aviatică în SUA

Cel puţin 14 persoane, printre care şi mai mulţi copii, au murit, azi-noapte, după ce avionul în care se aflau s-a prăbuşit în Butte, statul Montana, scrie CNN.

Avionul s-a oprit la aeroportul din Oroville, California pentru a alimenta. "Erau mai mulţi copii la bord", a spus şeful poliţiei din Oroville, Kirk Tristle.

Administraţia Federală a Aviaţiei a anunţat că 14 persoane au murit în accident. Aeronava, de tip Pilatus PC-12, se îndrepta către Bozeman, Montana, însă şi-a schimbat ruta câtre Butte, prăbuşindu-se la trei sute de metri distanţă de pista aeroportului.

Accident aviatic şi la Tokio

Ne puteți urmări și pe Google News

Pilotul şi copilotul unui avion de marfă şi-au pierdut viaţa, azi-noapte, după ce aparatul pe care îl pilotau a fost cuprins de flăcări în timp ce ateriza pe aeroportul Narita , din Tokyo, scrie CNN.

Cei doi membrii ai echipajului erau cetăţeni americani. Aparatul, care aparţinea firmei de curierat FedEx, era de tip McDonnell Douglas MD-11. Piloţii nu au putut menţine poziţia la aterizare, iar aeronava s-a răsturnat şi a luat foc.

Ministrul nipon al transporturilor a spus că este primul accident fatal petrecut pe aeroportul Narita, de la deschiderea acestuia în 1978. Vântul puternic, de peste 70 de kilometri pe oră, a jucat un rol important în provocarea accidentului, a precizat Masaru Fujisaki, un oficial al aeroportului.

CITIŢI ŞI: Zi cu patru accidente aviatice Tragedie aviatică în Buffalo| VIDEO Accident aviatic în Polonia Nicio victimă în urma aterizării forţate de la Timişoara Accident aviatic în Canada