Evenimentul Zilei > International > Tragedie aviatică. Un avion s-a prăbușit chiar sub ochii familiilor celor din aeronavă
Tragedie aviatică. Un avion s-a prăbușit chiar sub ochii familiilor celor din aeronavă

Tragedie aviatică. Un avion s-a prăbușit chiar sub ochii familiilor celor din aeronavă

Nouă persoane și-au pierdut viața în urmă prăbușirii unui avion de mici dimensiuni în nordul arhipelagului american Hawaii. Familiile celor aflați în avion și care îi așteptau pe pista de aterizare au văzut momentul în care avionul s-a prăbușit și s-a lovit de sol.

Aparatul de zbor, un avion de agrement King Air cu două motoare folosit pentru transportul de paraşutişti, s-a prăbuşit la decolare în apropiere de aerodromul Dillingham Airfield, pe insula Oahu.

La bordul avionului se aflau mai multe persoane care urmau să efectueze un zbor pentru a sări cu parașuta. În total, erau cinci parașutiști experimentați și trei începători, precum și pilotul aparatului de zbor. Tragedia a avut loc în afara gardului care desparte pista de aterizare și de decolare de zonele adiacente.

 

„Cu tristețe vă anunțăm că au fost nouă suflete la bordul avionului King Air, care s-a prăbușit lângă aeroportul Dillingham. Nu sunt supraviețuitori”, a anunțat Departamentul de Transport din Hawaii. Familiile celor aflați în avion îi așteptau pe pista de aterizare, de unde trebuiau să urmarească salturile parașutiștilor, și au văzut momentul în care avionul s-a prăbușit și s-a lovit de sol, scrie Agerpres.

În urma accidentului niciun pasager nu a supravieţuit.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.