Evenimentul Zilei > Actualitate > TRAGEDIA DIN SIUTGHIOL. Proprietarul dronei: Imaginile apărute iniţial sunt FALSE
TRAGEDIA DIN SIUTGHIOL. Proprietarul dronei: Imaginile apărute iniţial sunt FALSE

TRAGEDIA DIN SIUTGHIOL. Proprietarul dronei: Imaginile apărute iniţial sunt FALSE

Cel puţin unul dintre membrii echipajului SMURD era în viaţă la scurt timp după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbuşit în lacul Siutghiol, spune bărbatul care a filmat tragedia cu o dronă. El a declarat, la Antena 3, că imaginile apărute în presă sunt diferite de cele filmate de el cu drona și că nu poate spune, cu certitudine, că a auzit pe cineva strigând după ajutor.

Bogdan Dumitru, proprietarul dronei care, imediat după tragedia de la Siutghiol, luni după amiază, ar filmat de la 64 de metri înălţime resturile epavei şi silueta unui om care dădea din mâini, în apă, este constănţeanul care, marţi, s-a răstit la Raed Arafat, cerându-i demisia. Tânărul era revoltat că prietenii săi, membri ai echipajului elicopterului, nu au fost salvaţi, din cauza întârzierii cu care au intervenit autorităţile. Filmarea este analizată acum de procurori. Sunt ultimele clipe de viaţă, momente cutremurătoare, spune proprietarul dronei care a văzut înregistrarea. El mai spune imaginile că sunt greu de privit. Citeste mai multe aici

"În apă se vedea clar cum o persoană încerca să iasă la suprafaţă", a declarat proprietarul dronei, la Antena 3

Proprietarul dronei spune că a căutat aparatul în noaptea accidentului şi a doua zi, a angajat chiar un scafandru, şi nu înţelege de ce a apărut abia, la cîteva zile de la tragedie.  Aparatul are avarii minore şi este la Parchetul Militar. Pe cardul camerei de filmat sunt două înregistrări şi două poze de la locul accidentului. Proprietarul dronei spune însă că numai o filmare a fost recuperată deocamdată. 

De altfel, în cadrul anchetei privind accidentul aviatic de pe lacul Siutghiol au fost luate mai multe măsuri, printre care şi cele pentru obţinerea şi interpretarea datelor referitoare la evoluţia în zbor a elicopterului, înainte de momentul prăbuşirii, informează Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Un elicopter SMURD cu patru persoane la bord s-a prăbuşit, luni după-amiază, în Lacul Siutghiol din judeţul Constanţa.

Toți cei patru membri ei echipajului – pilot, copilot, medic, asistentă – au decedat. Elicopterul avea circa 400 de ore de zbor, fiind doar la a şaptea misiune medicală, după ce trecuse din administrarea CJ Constanţa în cea a SMURD.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: