TRAGEDIA DIN APUSENI. Procurorii militari au extins ancheta penală pentru TREI INFRACȚIUNI

TRAGEDIA DIN APUSENI. Procurorii militari au extins ancheta penală pentru TREI INFRACȚIUNI

Procurorii militari au extins ancheta în dosarul accidentului aviatic din data de 20 ianuarie 2014. În anchetă urmează să fie audiaţi persoane cu atribuţii, atât în pregătirea şi coordonarea zborului aeronavei YR-BNP, tip BN2, cât şi în coordonarea operaţiunilor de alarmare, localizare, căutare şi salvare a victimelor catastrofei aviatice.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în continuarea cercetărilor în cauza privind accidentul aviatic din data de 20 ianuarie 2014, înregistrată la Secţia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ca urmare a declinării de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, procurorii au dispus, la data de 11.02.2014, prin ordonanţă, începerea urmăririi penale cu privire la comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neglijenţă în serviciu. Urmează ca, în raport de documentele cu caracter tehnic care vor fi transmise şi analizate la nivelul acestei unităţi de parchet militar, să se procedeze la audierea persoanelor cu atribuţii, atât în pregătirea şi coordonarea zborului aeronavei YR-BNP, tip BN2, cât şi în coordonarea operaţiunilor de alarmare, localizare, căutare şi salvare a victimelor catastrofei aviatice. Accidentul aviatic Pe 20 ianuarie, un avion de tip Britten - Norman Islander (BN 2) cu şapte persoane la bord s-a prăbuşit într-o zonă împădurită din Apuseni, în zona Vârfului Petreasa, la peste 1.200 de metri altitudine.

În avion se aflau pilotul Adrian Iovan, copilotul şi o echipă de cinci medici de la Institutul Clinic Fundeni şi de la Spitalul Elias. Medicii erau transportaţi la Oradea, unde urmau să participe la o operaţie de prelevare de organe pentru transplant. Pilotul Adrian Iovan şi o tânără, ofiţer-student, şi-au pierdut viaţa în urma accidentului aviatic. Studenta Aura Ion cu colegii din SPITAL. Noi fotografii EMOȚIONANTE oferite de PRIETENI | GALERIE FOTO CLICK pe colaj pentru a vedea GALERIA FOTO:

  • VIDEO și noi IMAGINI cu studenta Aura Ion au fost publicate de PRIETENI | GALERIE FOTO

EDITORIAL EVZ.RO: Respect, Aura Ion!

Ne puteți urmări și pe Google News
Aura Ion și-a pierdut viața la 23 de ani pentru că a dorit să ajute la salvarea altor vieți și a crezut în niște valori pe care mulți nu le pricep. Din acest motiv Aura Ion este, pentru mine, un EROU și spun: RESPECT! Citiţi mai mult: AICI

CLICK PE POZELE DE MAI JOS PENTRU GALERIE FOTO cu Aura Ion:

  • SUFERINŢĂ infinită provocată de un STAT INCOMPETENT. Pot cei RESPONSABILI să privească aceste IMAGINI?

În memoria ei, toți cei care vor să-i aducă un omagiu, se pot alătura comunității RESPECT Aura Ion.

CLICK AICI PENTRU POZE DE LA LOCUL ACCIDENTULUI AVIATIC

CITIȚI ȘI:

  • DEZVĂLUIRI. Concluzii ruşinoase despre operaţiunea de salvare a supravieţuitorilor accidentului aviatic
  • Tatăl AUREI ION: Trebuie să se ajungă la concluzia că morții sunt de vină
  • Fiica lui Adrian Iovan, despre cum au organizat autorităţile acţiunile de salvare: "Mă găsesc într-o situaţie în care mi-e teamă să răspund"
  • Copilotul lui Adrian Iovan: ”Nu mai zbor cu hârburi!”. Răzvan Petrescu a ieşit din spital
  • DETALII CUTREMURĂTOARE despre accidentul aviatic din Apuseni! Medicul Sorin Ianceu: Aura ne spunea ca îi este frig, că nu poate respira. Iovan ne striga continuu - VIDEO
  • TRAGEDIA DIN APUSENI. Tiberiu Niţu: Ancheta are în vedere şi MINIŞTRI
  • Adrian Iovan, EROU sau VINOVAT în Apuseni? Posibile greşeli şi MINUNEA făcută de pilot