Tragedia de la Cernavodă: "Georgică, să chemi poliţia că mă omoară"

Tragedia de la Cernavodă: "Georgică, să chemi poliţia că mă omoară"

În timp ce procurorii şi poliţiştii din Constanţa încearcă să elucideze toate necunoscutele celor trei crime comise la începutul săptămânii în Cernavodă, singurul martor în cazul morţii Gabrielei Mitu, Gheorghe Alexandru Vasilniuc, fratele ei vitreg se află în grija specialiştilor de la Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DASPC) Constanţa. Potrivit acestora, băiatul a povestit clipele de coşmar prin care a trecut luni după-amiază, când sora lui a fost scoasă din maşină de soţul ei, Bogdan Mitu, şi aruncată în canalul Dunăre-Marea Neagră.

Georgică, aşa îi spuneau rudele, a povestit că luni se întoarcea de la Feteşti, unde petrecuse sărbătorile cu sora lui, Gabriela, şi soţul acesteia, Bogdan Mitu. În maşină, cei doi au început să se certe violent, "aşa cum făceau de obicei" şi, când au ajuns la Cernavodă, Bogdan a deviat de la traseu. Băiatul l-a întrebat unde merg, iar Bogdan i-a răspuns, "lasă că ai să vezi tu" şi au ajuns pe faleză. "Gabriela mi-a spus, "Georgică să chemi poliţia că mă omoară" şi el a deschis uşa dinspre ea şi apoi a tras-o din maşină. La un moment dat, a intrat el până mai încolo în apă, aproape de mijloc şi a băgat-o pe ea cu capul în jos şi a înecat-o şi după aia s-a înecat şi el", le-a povestit Gorgică Vasilniuc anchetatorilor. Copilul a mai spus că pe Bogdan nu l-a mai văzut, dar că o auzea pe Gabriela ţipând din apă şi că a încercat să o salveze cu un băţ pe care l-a întins ca să o agaţe, dar ea era prea departe. Plângând, Georrgică a fugit pe jos spre poliţie pentru a cere ajutor. Iniţial, aceştia nu l-au crezut şi abia după ce a ţipat şi s-a rugat de ei, poliţiştii l-au suit într-o maşină şi s-au dus spre locul indicat de Georgică. Însă, era prea tarziu, cadavrul Gabrielei, susţinut de geaca din fâş, plutea la 50 de metri de mal. Georgică le-a mai spus poliţiştilor că la Feteşti, "Bogdan a fost plecat de mai multe ori, m-a lăsat singur cu Gabi şi s-a dus la Cernavodă". După acest moment, Georgică nu-şi mai aminteşte mare lucru, spun specialiştii de la Protecţia Copilului. "Băiatul are un intelect la limită, iar singura lui durere este că nu a putut să-şi salveze sora. A plâns pentru Gabriela când a stat de vorbă cu psihologul nostru", ne-a declarat Roxana Onea, purtător de cuvânt al instituţiei.

Refuzat de asistentul maternal În ziua tragediei, poliţiştii au căutat-o pe Elena Garoafă, cea care îl luase pe Georgică în îngrijire de la cinci ani de la un leagăn de copii din Năvodari. Nu au găsit-o acasă nici pe ea şi nici pe soţul ei Petre, aşa că l-au dat pe copil în grija mătuşii care locuia în aceeaşi curte cu soţii Garoafă. Iar după ce-a fost audiat de poliţişti, Georgică a fost luat, la iniţiativa DASPC Constanţa, de un asistent maternal, care era prietenă cu Elena Garoafă. Astfel, marţi dimineaţă, reprezentanţii DASPC, asistentul maternal şi copilul au mers acasă la familia Garoafă pentru a-şi face bagajul. Au adunat din casă cărţile, hainele băiatului şi o parte din lucrurile puse pe un scaun aşezat în dreptul şifonierului, fără a şti că în dulap zăcea cadavrul Elenei Garoafă, mama lui adoptivă. Ulterior, procurorul de caz a vrut să discute cu Georgică, iar audierile au durat până miercuri dimineaţă, în jurul orei 4.00. În timpul audierilor, în prezenţa psihologului de la DASPC, anchetatorii i-au spus băiatului că părinţii lui adoptivi au fost omoraţi, dar acesta nu a avut nicio reacţie. Speriată de moartea soţilor Garoafă, asistenta maternală a refuzat să-l mai ţină pe copil, acesta a fost dus la Constanţa de către reprezentanţii de la Protecţia Copilului. "Va rămâne la Constanţa până la finalizarea anchetei şi va fi probabil transferat la o şcoală de aici până se vor lămuri problemele. Cert este că nu vrea să rămână în centru şi vrea să ajungă într-o familie care să iabe grijă de el", susţin cei de la Protecţia Copilului.

Ne puteți urmări și pe Google News