Evenimentul Zilei > Social > Diabolic este puţin spus… Traficanţii de droguri au găsit o nouă metodă pentru transportul drogurilor. Iubitorii de animale sunt şocaţi
Diabolic este puţin spus… Traficanţii de droguri au găsit o nouă metodă pentru transportul drogurilor. Iubitorii de animale sunt şocaţi

Diabolic este puţin spus… Traficanţii de droguri au găsit o nouă metodă pentru transportul drogurilor. Iubitorii de animale sunt şocaţi

Un procuror din New York, SUA a pornit un adevărat asalt legal asupra unui medic veterinar columbian, acuzat de trafic de droguri. Suspectul se folosea de căței pentru a transporta substanțele interzise, într-un mod care le-a făcut pielea de găină iubitorilor de animale.

Columbianul Andres Elorez, în vârstă de 48 de ani, este acuzat de conspirație pentru importare și distribuirea de heroină în SUA. Deocamdată, suspectul a pledat nevinovat, dar acuzațiile sunt suficient de grave ca să îi aducă o condamnare lungă, dacă așa va decide instanța.

Veterinarul cosea punguțe care conțineau heroină lichidă în burta cățeilor pentru a aduce substanțele interzise pe teritoriul SUA. Animalele folosite pentru operațiunea de contrabandă erau cele pe care columbianul trebuia să le trateze, conform procurorului Richar Donoghue.

Magistratul a spus că Elorez „a trădat jurământul veterinarului de a preveni suferința animalelor când și-a folosit aptitudinile chirurgicale în acest plan crud de a aduce heroină în Statele Unite în abdomenele cățelușilor. Câinii sunt cei mai buni prieteni ai omului și, așa cum inculpatul este pe cale de a afla, noi suntem cel mai rău dușman al traficanților de droguri.”

Suspectul ar fi participat la o operațiune de trafic de droguri acum mai bine de zece ani, conform procurorilor, relatează The Sun.

Veterinarul a fost arestat în Spania și extrădat, ulterior, în SUA.