UPDATE 19.00 Centrul INFOTRAFIC a anunţat că în judeţul Braşov Poliţia Rutieră a ridicată măsura devierii traficului de pe DN1, dinspre Braşov către Valea Prahovei, pe DN1A Săcele – Cheia – Ploieşti.
Totuşi, având în vedere că pe Valea Prahovei partea carosabilă este umedă, poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să mărească distanţa în mers între autovehicule şi să pună în funcţiune luminile de avarie când încheie o coloană de maşini care încetineşte sau opreşte brusc, pentru a preveni producerea unor coliziuni în lanţ.

UPDATE 16.00: Centrul INFOTRAFIC informează că în judeţul Braşov a fost luată măsura devierii traficului rutier de pe DN1, dinspre Braşov către Valea Prahovei, pe DN1A Săcele – Cheia – Ploieşti.
Pentru a se evita eventualele ambuteiaje de pe DN1A, la intervale de 30 de minute, se va circula alternativ şi pe DN1.

Conducătorilor auto care pornesc din zona Bran-Moieciu, li se recomandă să circule pe DN73 Braşov – Piteşti, apoi pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, întrucât în Predeal, la intersecţia DN73A (Râşnov – Predeal) cu DN1 traficul se desfăşoară cu dificultate.


UPDATE 13.40: Poliţia Rutieră informează că se circulă îngreunat pe DN1 din cauza numărului mare de autovehicule, pe tronsonul Predeal – Buşteni – Sinaia, pe sensul de mers către Bucureşti.

Foarte mulţi turişti se plimbă cu autoturismele între staţiuni, alţii pornesc spre casă, iar trecerile pentru pietoni sunt intens folosite, mai ales la Buşteni. La Predeal, cel mai greu se circulă în intersecţia cu drumul către zona Clăbucet.

De asemenea, poliţiştii braşoveni au luat măsura restricţionării traficului dinspre Braşov către Poiana Braşov, pe DN 1E, deoarece parcările din staţiune sunt pline. Accesul către Poiana Braşov este permis pe măsură ce alte autovehicule părăsesc staţiunea.


UPDATE 13.00:Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră, din cauza viscolului şi a zăpezii, traficul rutier este în continuare blocat pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, între localităţile Basarabi – kilometrul 188 – şi Agigea – kilometrul 203.

Totodată, circulaţia autovehiculelor pe DN1 Braşov – Bucureşti se desfăşoară, deocamdată, fără probleme, cu menţiunea că în zona montană – Sinaia, Buşteni, Azuga – ninge, iar traficul pe sensul către Ploieşti s-a intensificat. Pe DN1A Săcele – Cheia – Ploieşti, între kilometrii 138 şi 149, deşi ninge, carosabilul este negru, iar pe tronsonul kilometric 149 – 161 (Cheia – limita cu judeţul Braşov) ninge viscolit şi există un strat subţire de zăpadă. În zonă se acţionează cu utilaje pentru îndepărtarea zăpezii şi se împrăştie material antiderapant.

Circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă şi pe alte artere rutiere din ţară, în special pe unele drumuri naţionale secundare.
Cele mai afectate sunt:
DN13E Zagon – Barcani, judeţul Covasna;
DN67D Obârşia Cloşani – Valea Cernei, judeţul Mehedinţi;
DN7A Voineasa – Obârşia Lotrului, judeţul Vâlcea;
DN7A Groapa Seacă – Jieţ, Hunedoara;
DN11B Târgu Secuiesc – Cozmeni, dintre judeţele Covasna şi Harghita;
DN13B Praid – Joseni, judeţul Harghita;
DN7C Piscu Negru, judeţul Argeş şi Sinaia, Cheia, judeţul Prahova.

Pentru prevenirea unor evenimente rutiere neplăcute, Poliţia Rutieră îi sfătuieşte pe conducătorii de autovehicule să păstreze în mers o distanţă corespunzătoare faţă de vehiculele dinainte, să folosească luminile de întâlnire şi ziua pe toate categoriile de drumuri, să nu se lanseze în efectuarea depăşirilor fără a se asigura, iar în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă, gheaţă ori polei, să nu bruscheze comenzile vehiculului şi să utilizeze cu precădere frâna de motor.

Poliţia Rutieră avertizează că, din cauza viscolului şi a zăpezii, circulaţia maşinilor este întreruptă pe Autostrada Soarelui.
Potrivit informării, de la ora 9.40 nu se mai poate circula între localităţile Basarabi – kilometrul 188 – şi Agigea- kilometrul 203.
Tot din cauza condiţiilor meteo- rutiere nefavorabile, s-a luat masura restricţionarii traficului rutier, pe DN22A Hârşova- Cataloi, pentru autovehiculele cu masa maximă totală autorizată mai mare de 7,5 tone.
Citiți și:

  • AVERTIZARE METEO de viscol şi ninsori în toată ţara. AFLĂ cum va fi vremea mâine
  • Recomandările polițiștilor pentru șoferi. AVERTIZARE METEO de viscol şi ninsori în toată ţara