TP Mazemebe face istorie la Campionatul Mondial al Cluburilor

TP Mazemebe face istorie la Campionatul Mondial al Cluburilor

Formaţia congoleză TP Mazembe Englebert a devenit ieri prima echipă africană ce se califică în finala Campionatului Mondial al Cluburilor, după ce a eliminat, în penultimul act, gruparea braziliană Internacional.

Golurile marcate de Mulota Kubangu şi Dioko Kaluyituka au adus victoria cu 2-0 a lui Mazembe la Abu Dhabi, africanii având şansa de a deveni campioni ai lumii în finala de sâmbătă. De asemenea, formaţia congoleză este prima grupare din afara Europei sau Americii de Sud care joacă finala în această competiţie.

În ultimul act, Mazembe va da piept cu învingătoarea partidei dintre Internazionale Milano, campioana Europei, şi deţinătoarea Ligii Campionilor Asiei, echipa sud-coreeană Seongnam Ilhwa FC.

"Este ceva special pentru noi. Suntem aici să reprezentăm Africa şi vrem ca africanii să fie mândri de noi. Am început meciul cu încredere, am crezut în noi, şi am reuşit să atacăm. Am avut şi puţin noroc - portarul nostru a apărat excelent, a fost un magician!", a spus antrenorul lui Mazembe, senegalezul Lamine N'Diaye.

Internacional, echipa care a cucerit Campionatul Mondial al cluburilor în 2006, când a învins Barcelona, a dominat clar meciul de pe stadionul Mohammed Bin Zayed, însă Tinga sau Indio nu au reuşit să treacă de portarul congolezilor Muteba Kidiaba. Echipa braziliană este a doua victimă de marcă a africanilor, care au trecut, în primul tur, de mexicanii de la Pachuca.

Ne puteți urmări și pe Google News