Topul divorţurilor costisitoare

Topul divorţurilor costisitoare

750 milioane euro îi plăteşte Tiger Woods fostei soţii. Pe Murdoch l-a costat dublu.

Aproximativ 37,5 milioane de dolari l-au costat pe Tiger Woods fiecare dintre cele 20 de amante "dovedite" de presa americană şi de avocaţiei soţiei sale. Potrivit ultimelor informaţii din presa americană, jucătorul de golf şi soţia sa, suedeza Elin Nordegren, au ajuns la o înţelegere financiară şi urmează să semneze actele de divorţ la tribunalul din Orange County.

Woods îi va plăti fostei sale soţii suma uriaşă de 750 milioane de dolari, aproximativ jumătate din totalul averii sale, acesta fiind unul dintre cele mai scumpe divorţuri din istorie şi cel mai scump din lumea celebrităţilor.

Tăcerea e de aur

Ne puteți urmări și pe Google News

În ultima jumătate de an, de când a izbucnit scandalul "dependentului de sex" Tiger Woods, câţiva zeci de avocaţi au lucrat intens, încercând să identifice cât mai multe din activele starului. Elin n-a pierdut vremea plângându-şi de milă, angajându- şi încă dinainte de izbucnirea scandalului un detectiv privat, care s-a documentat atent în privinţa aventurilor lui Tiger. Însă banii vin cu un preţ.

Deşi nu i-a picat prea bine, Elin a semnat până la urmă o clauză de confidenţialitate care o obligă să nu des chi dă, pe vecie, subiectul "amantele soţului meu". Elin nu are voie să vorbească public, să publice cărţi, să facă filme sau orice în care să pomenească vreuna din tre relaţiile lui Tiger. Clauza este valabilă chiar şi după moartea starului.

Libertatea, cel mai de preţ bun al bărbatului căsătorit

Deşi nu este cel mai costisitor divorţ din toate timpurile - nici Tiger Woods nu este, de altfel, cel mai bogat soţ din lume - divorţul de Elin este pe un loc fruntaş în top.

  1. RUPERT ŞI ANNA MURDOCH - 1,5 miliarde dolari. Mogulul media australian i-a plătit, în 1999, femeii cu care a fost căsătorit, vreme de 32 de ani, în jur de 1,5 miliarde de dolari, din care 110 milioane dolari cash. Motivul divorţului? La 17 zile după pro nunţarea sentinţei, Murdoch s-a căsătorit cu asistenta sa, chinezoaica Wendi Deng, cu 38 de ani mai tânără decât el.
  2. BERNIE ŞI SLAVICA ECCLESTONE - 1,1 miliarde dolari. Miliardarul care patronează Formula 1 i-a plătit se pare soţiei sale, anul trecut, suma de 1,1 miliarde de dolari. Aranjamentul nu a fost făcut public, însă suma este confirmată de mai mulţi experţi.
  3. ADNAN ŞI SORAYA KHASHOGGI - 874 milioane dolari. Antreprenorul saudit, implicat în afaceri cu arme, a deţinut recordul pentru aproape două decenii. Soraya a avut nevoie de cinci ani de lupte în tribunal, din 1974 până în 1979, pentru a obţine suma de la soţul său.
  4. TIGER ŞI ELIN WOODS - 750 milioane dolari. Nenumăratele infidelităţi au fost motivul divorţului, Tiger fiind internat la un moment dat într-o clinică specială pentru a se vindeca de dependenţa de sex.
  5. MEL şi ROBYN GIBSON - circa 500 milioane dolari. Divorţul este în plină desfăşurare, dar având în vedere că Mel are o avere estimată la un miliard de dolari şi că a "uitat" acum mai bine de 30 de ani să semneze un contract prenupţial, locul în top este asigurat.
  6. CRAIG şi WENDY MCCAW - 460 milioane de dolari. Fondatorul McCaw Cellular a divorţat în 1998, imediat după ce şi-a vândut compania gigantului AT&T, pentru peste 11 miliarde dolari. Wendy a primit mai ales acţiuni Nextel, care apoi au făcut-o şi mai bogată, ea investind masiv în presă.
  7. ROBERT şi SHEILA JOHNSON - 400 milioane de dolari. Primul miliardar afroamerican i-a plătit soţiei sale suma respectivă în anul 2000. Cei doi au continuat să fie parteneri de afaceri, nedorind să-şi distrugă companiile prin divorţ.
  8. ROMAN şi IRINA ABRAMOVICI - 300 milioane dolari. Deşi la data divorţului, în 2007, Roman avea o avere estimată la 18,7 miliarde dolari, Irina a acceptat, surprinzător, o înţelegere de "doar" 300 milioane.
  9. MICHAEL şi JUANITA JORDAN - 168 milioane dolari. Soţia starului baschetbalului a primit suma în 2007, după 18 ani de căsătorie.
  10. NEIL DIAMOND şi MARCIA MURPHEY - 150 milioane de dolari. 5,5 milioane de dolari a fost preţul pe care cântăreţul l-a plătit pentru fiecare an petrecut cu soţia sa.
  11. STEVEN SPIELBERG ŞI AMY IRVING - 100 milioane de dolari. Cu toate că exista un contract pre nupţial, patru ani de căsnicie cu actriţa l-au costat enorm pe regizor.