Evenimentul Zilei > Actualitate > Cele mai bune zece imprimante pe baza rezultatelor obţinute la teste
Cele mai bune zece imprimante pe baza rezultatelor obţinute la teste

Cele mai bune zece imprimante pe baza rezultatelor obţinute la teste

Clasamentul a fost realizat după scorul obţinut la o serie de teste internaţionale ce includ calitatea printării, economia de cerneală/toner, consumul de energie folosit precum şi alţi parametri testaţi în laborator.

În urma acestor evaluări cea mai bună imprimantă şi multifuncţională a ieşit un produs realizat de Hawlett-Packard (HP). Între primele zece se mai găsesc articole de acest gen sub mărci de renume ca Panasonic, Dell şi Canon.

Categoriile în funcţie de care s-a realizat clasamentul au fost: printare, rezistenţa printurilor, scanare, copiere, fax, costuri consumabile, uşurinţa în utilizare, versatilitate, reţelistică, printare directphoto, consumul de energie. Pentru fiecare dintre aceste caracteristici aparatul a fost evaluat cu un anumit număr de stele, iar punctul obţinut de fiecare imprimantă constă în media stelelor obţinute pentru aceste categorii. Topul se găseşte pe site-ul www.testecomparative.ro al Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România.

Clasamanetul
1. HP Laserjet Pro 1102 W
A obţinut şase stele la consumul de energie, rezistenţa printurilor şi 5,5 stele la printare. Cele mai puţine stele a obţinut la versatilitate – 1,5 şi costuri consumabile – 3,5. Scor general 4,43 stele
2. HP LaserJet Pro P1606dn, scor general – 4,42 stele
3. CANON Pixma MG8120, scor general – 4,3 stele
4. CANON iSensys LBP-3100, scor general – 4,3 stele
5. HP Laserjet M1212nf MFP, scor general – 4,24 stele
6. PANASONIC KX-MB2030, scor general – 4,23 stele
7. BROTHER HL-5370DW, scor general  – 4,22 stele
8. HP Photosmart Premium with Fax C309a, scor general – 4,22 stele
9. DELL 1320c, scor general – 4,21 stele
10. HP Photosmart Premium with Touchsmart Web (C309n-s), scor general 4,19 stele

Teste realizate la nivel internaţional
Evaluările au fost realizate în laboratoare acreditate din reţeaua independentă de industrie din cadrul International Consumer Research&Testing (I.C.R.T)., Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România fiind membra I.C.R.T.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: