Cele două amendamente au fost propuse de Ioan Ghişe. Raportul va fi prezentat miercuri plenului Senatului şi acestea vor putea fi susţinute şi cu această ocazie.
"Plenul este suveran(…)Decizia CCR trebuie respectată, cred că planul Senatului şi al Camerei vor găsi cea mai bună soluţie pentru a respecta şi dorinţa CCR şi recomandările Comisiei de la Veneţia, care sunt biblia în materie de referendum în Europa",a  precizat Ghişe.
Înainte de şedinţa Comisiei juridice, preşedintele acestei comisii, Toni Greblă a declarat că pragul electoral nu ar trebui menţinut şi în cazul organizării unui referendum, datorită interesului scăzut al electoratului de a merge la urne.
"Dacă mă întrebaţi pe mine, nicio ţară membră a Uniunii Europene nu are prag electoral, pentru că pragul electoral înseamnă, de fapt, anularea rezultatului oricărui referendum. În Elveţia, care este ţara cu cele mai multe referendumuri, locale, cantonale, confederative, prezenţa la vot, la referendum, este în medie de 20%, astfel încât pragul electoral numai două ţări ale Consiliului Europei, din 47 de ţări, Lituania şi Rusia, au acest prag. Ca părere personală, eu cred că la referendum, având în vedere că nu vine populaţia la vot, ar trebui eliminat pragul, pentru că, altfel, referendumul nu îşi are sens", a afirmat Toni Greblă, citat de Agerpres.
Toni Greblă a mai declarat că nu poate să aprecieze dacă la referendum, românii vor vota după ordonanţa de urgenţă a guvernului Ponta sau după legea promulgată luni de preşedintele interimar, urmând ca această decizie să fie luată în Parlament.
"Este hotărârea pe care o va lua, mâine (n.red.-miercuri), Senatul şi probabil, după aceea, Camera Deputaţilor. Nu pot să apreciez", a spus Greblă.