Evenimentul Zilei > Actualitate > Tomis e foarte aproape de o finală istorică
Tomis e foarte aproape de o finală istorică

Tomis e foarte aproape de o finală istorică

Trupa pregătită de Martin Stoev a câştigat dramatic manşa întâi a semifinalei CEV cu francezii de la Paris Volley, din deplasare, iar duminică poate deveni prima echipă românească finalistă în Europa, după o pauză de 10 ani.

Victoria de senzaţie reuşită de echipa masculină Tomis Constanţa în Franţa, 3-2 cu Paris Volley, în manşa întâi a semifinalelor CEV Cup, aduce voleiul românesc aproape de o nouă finală europeană, după o pauză de 10 ani. Ultima echipă din România care a jucat o finală a fost Deltacons Tulcea, care a pierdut însă în 2004 ultimul act al Top Teams Cup. Partida retur dintre Tomis şi Paris Volley se va disputa duminică seară, de la ora 18.00, la Constanţa.
"Nu va fi deloc uşor, dar sperăm să ne calificăm în finală. Ar fi o mare performanţă", ne-a declarat, ieri, Radu Began, fostul mare jucător al echipei Tomis, acum antrenor secund al constănţenilor.
În cealaltă semifinală, joi seară, ruşii de la Guberniya Nijni Novgorod au învins, pe teren propriu, formaţia poloneză PGE Skra Belchatow, cu 3-2. "După acest rezultat, cred că polonezii au prima şansă la calificarea în finală", e de părere "secundul" de la Tomis Constanţa.
"Francezii ne-au huiduit"
Meciul constăn ţenilor de la Paris a fost unul dramatic. Gazdele au condus cu 2-0 la seturi, dar trupa bulgarului Martin Stoev a revenit spectaculos. "Am întâlnit o echipă bună. Noi am intrat în joc optimişti, am condus, dar arbitrul ne-a «ciupit» pe finalul primului set", a povestit Radu Began. După 23-25, a urmat 20-25, iar finala CEV Cup devenea o "Fata Morgana" pentru constănţeni.
Tomis şi-a revenit, Israel Calderon, una dintre vedetele echipei, a lăsat nervii la cabine după ce primise la un moment dat şi un cartonaş roşu, şi a câştigat, la mare luptă, setul trei (25-23), apoi s-a dezlănţuit: 25-13 şi 15-9! "Asta a dovedit că echipa noastră e bine pregătită atât psihic, cât şi fizic. Strategia jocului a fost, începând din setul trei, una foarte inspirată", a povestit Radu Began, care a rămas însă cu un gust amar după meciul de la Paris. "Publicul ne-a huiduit în permanenţă. Probabil, pentru că suntem români", a spus Began, care îşi doreşte o sală plină duminică seară, la returul cu Paris Volley.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: