Evenimentul Zilei > Actualitate > Tolontan, reacție FABULOASĂ după TRANZACȚIA anului din PRESA românească: „Și-a luat o BELEA pe cap”
Tolontan, reacție FABULOASĂ după TRANZACȚIA anului din PRESA românească: „Și-a luat o BELEA pe cap”

Tolontan, reacție FABULOASĂ după TRANZACȚIA anului din PRESA românească: „Și-a luat o BELEA pe cap”

Cătălin Tolontan, redactor-şef al Gazetei Sporturilor, a oferit prima reacție după prima tranzacție a anului din presa românească.

„O zi bună pentru presă! Cumpărând titlul și redacția GSP, Ringier și-a luat o belea pe cap”, a fost mesajul transmis de Cătălin Tolontan pe blog.

Societatea mixtă Ringier Sportal S.R.L., formată din Ringier România S.R.L. şi Sportal Media Group Bulgaria, a încheiat un acord cu Intact Media Group pentru a achiziţiona marca românească Gazeta Sporturilor. Acordul privind achiziţia include atât platforma digitală GSP.ro, cât şi ediţia tipărită a Gazetei Sporturilor.

"E o zi bună pentru meserie, într-o vreme în care jurnalismul primește mai ales vești rele. Când Ringier, un trust elvețian cu 200 de ani de reputație în spate, cumpără un ziar românesc, Gazeta Sporturilor (GSP), la rându-i cu o tradiție de aproape 100 de ani, anunțul e un anganjament pentru ideea că jurnalismul contează.

Redacțiile rămân un membru critic al comunității lor. Studii recente din SUA (Paul Gao, profesor la University of Notre Dame) arată că în orașele în care ziarele locale au dispărut, costurile municipalității cresc, pentru că scade atenția publică pe cheltuieli!

Presa contează. Iar o democrație fără jurnalism e ca un Campionat Mondial de fotbal în care bați Argentina și Germania, dar nimeni nu află rezultatul. Azi e o zi bună, care vine după multă trudă", scrie Tolontan.