Tokes il vrea pe Basescu avocat pe langa PD-L

Tokes il vrea pe Basescu avocat pe langa PD-L

Din concediu, in Australia, eurodeputatul independent Laszlo Tökes i-a cerut din nou, public, presedintelui Traian Basescu sa medieze conflictul cu alesii pe listele PD, care se opun acceptarii sale in grupul Partidului Popularilor (PPE) din Parlamentul European (PE).

Reamintindu-i lui Basescu promisiunea pe care i-a facut-o la intalnirea din decembrie de la Cotroceni, ca il va sprijini pe langa presedintele PPE, Wilfred Martens, Tökes ii propune sa-i intermedieze cat mai curand dialogul cu europarlamentarii alesi pe listele PD si PLD (in prezent PD-L), fara acordul carora nu li se poate alatura popularilor.

Cu autonomia-n bat, pe la Bruxelles

Episcopul reformat insista pe langa Basescu avand in vedere, pe de o parte, sprijinul sau indirect de care s-a bucurat in campanie, iar pe de alta, faptul ca decizia privind acceptarea sa in grup ar urma sa fie luata in urmatoarele doua saptamani.

Ne puteți urmări și pe Google News

Intentia lui Tökes de a intra in grupul PPE dupa euroalegerile din noiembrie s-a lovit de opozitia ferma a reprezentantilor PD, nemultumiti de planurile sale de a face lobby la Bruxelles pentru autonomia Tinutului Secuiesc.

Potrivit democratilor, chiar daca a acceptat declarativ recomandarea lui Basescu de a renunta pentru moment la popularizarea pe langa oficialii europeni a revendicarilor de autonomie, episcopul si-a afisat inclusiv pe usa noului birou din PE mesaje legate de acest proiect.