Evenimentul Zilei > Social > Tocilizumab, un medicament pentru artrită, efect benefic împotriva Covid-19
Tocilizumab, un medicament pentru artrită, efect benefic împotriva Covid-19

Tocilizumab, un medicament pentru artrită, efect benefic împotriva Covid-19

Cu un medicament anti-artrită, Tocilizumab, starea unor pacienţi infectaţi cu Covid-19, în stare gravă la Napoli, s-a ameliorat în 24 de ore.

O speranţă a unui posibil tratament vine de la un medicament anti-atrită: pacienţi în stare gravă internaţi în spital la Napoli sunt într-o stare mult mai bună. Graţie unei colaborări a cercetătorilor de la Institutul Naţional de Tumori, cu participarea unor medici chinezii, doi pacienţi afectaţi de  pulmonară severă, au fost trataţi cu Tocilizumab, un medicament care este folosit de regulă în tratamentul artritei reumatoide.

„Deja la o distanţă de 24 de ore de la administrare au fost evidenţiate îmbunătăţiri încurajatoare mai ales la doi dintre pacienţi care prezentau un cadru clinic mai sever”, au explicat doi medici-cercetători.

„Chinezii – adaugă ei – au avut de asemenea 21 de pacienţi trataţi care au arătat o îmbunătăţire importantă deja după 24-48 de ore de tratament care se efectuează printr-o singură administrare şi care acţionează fără să interfereze cu protocolul terapeutic pe bază de medicamentele antivirale folosite”. Medicamentul este în fază de experimentare clinică în 14 spitale din Wuhan, notează Leggo.