Spitalele au fost ținta repetată a bombardamentelor regimului de la Damasc, mai ales după asaltul masiv lansat săptămâna trecută pentru a recăpăta controlul acestor cartiere.

"Nu mai există în prezent niciun spital în serviciu în partea asediată a orașului", a declarat Organizația Mondială a Sănătății (OMS) într-un comunicat, citând informații de la partenerii săi din zonă, scrie Agerpres.

"Peste 250.000 de bărbați, femei și copii care trăiesc în Alep-Est sunt lipsiți acum de acces la asistență medicală spitalicească", a adăugat OMS.

Organizația subliniază că serviciile de sănătate sunt încă disponibile în clinici mici, dar tratarea traumatismelor, intervențiile chirurgicale majore și alte servicii medicale de urgență nu mai sunt asigurate.

Agențiile ONU, dintre care OMS, nu mai au acces în Alep-Est din iulie, când armata regulată siriană a preluat controlul ultimei căi de aprovizionare a cartierelor rebelilor, lipsindu-i de alimente și medicamente de mai mult de patru luni.

Duminică, emisarul special al ONU pentru Siria, Staffan de Mistura, ale cărui eforturi de a negocia un acces în estul orașului Alep până acum au eșuat, a avertizat că "timpul este numărat" pentru a evita o catastrofă umanitară.

Civilii care locuiesc în partea de vest a orașului Alep, sub controlul regimului, sunt de asemenea ținta atacurilor mortale ale rebelilor, dar ajutorul umanitar continuă să sosească în aceste cartiere.