Evenimentul Zilei > Sport > Toată România, la EURO 2020. Câte bilete au fost deja rezervate
Toată România, la EURO 2020. Câte bilete au fost deja rezervate

Toată România, la EURO 2020. Câte bilete au fost deja rezervate

Federația Română de Fotbal (FRF) a anunțat că 19.3 milioane de fani din 213 țări, au aplicat pentru bilete la EURO 2020, înainte de termenul limită de 12 iulie.

UEFA a primit un număr uimitor de 19.3 milioane de solicitări de bilete în timpul primei faze de vânzare pentru UEFA EURO 2020, doborînd recordul de 11 milioane de solicitări, stabilit cu ocazia fazei similare premergătoare UEFA EURO 2016. Ținând cont de solicitarea de bilete la un nivel atât de ridicat, UEFA îi îndeamnă pe suporterii care vor avea succes la loteria biletelor să facă toate eforturile posibile pentru a achita la timp contravaloarea biletelor acontate, asigurându-se că, astfel, vor trăi evenimentul pe viu, cu adevărat, conform sloganului “LIVE IT. FOR REAL”.

„Cel mai mare număr de cereri de bilete în cadrul publicului local a fost înregistrat la Sankt Petersburg, aproximativ 81% dintre solicitări venind din Rusia. În medie, fiecare suporter a aplicat pentru 14 bilete la meciuri care vor avea loc în minimum două orașe. Este dovada modului în care publicul a îmbrățișat acest unic format al turneului final, prevăzând meciuri ce se vor disputa în 12 orașe europene”, anunță Federația Română de Fotbal.

Foarte important
Biletele pentru toate meciurile vor fi alocate prin tragere la sorți, una aleatorie și corectă, programată la finele lui iulie 2019. Fanii vor fi informați cu privire la deznodământul solicitării lor cel târziu la mijlocul lui august 2019. „Suporterii, ale căror solicitări vor fi încununate de succes, vor fi notificați prin e-mail și invitați să achite contravaloarea biletelor în timpul unei perioade ce va fi specificată, de aproximativ 10 zile”, mai menționează FRF.

Când se va derula următoarea fază de vânzare?
Următoarea oportunitate de a aplica pentru bilete va fi în decembrie 2019, după tragerea la sorți a turneului final. Oricum, pentru a fi eligibili în vederea depunerii de solicitări, fanii vor trebui să îndeplinească anumite criterii specifice, acestea fiind definite de asociațiile naționale implicate.