Evenimentul Zilei > Actualitate > Toata lumea practică acest tip de SEX, fără să știe cât de periculos este! Care este ucigașul din dormitor
Toata lumea practică acest tip de SEX, fără să știe cât de periculos este! Care este ucigașul din dormitor

Toata lumea practică acest tip de SEX, fără să știe cât de periculos este! Care este ucigașul din dormitor

Deși este încă un subiect tabu, sexul oral este considerat, de multe ori, mult mai sigur decât cel clasic. Cu toate acestea, riscurile pe care le implică acest tip de sex nu sunt chiar neglijabile.

Sexul oral este, uneori, responsabil de infecția cu virusul HPV, Virusul Papiloma Uman, dar și herpres, sifilis sau gonoree. Una dintre cele mai sigure metode de protecție împotriva acestor boli cu transmitere sexuală este prezervativul.

Deși responsabil cu cancerul de col uterin la femei și colorectal la bărbați, virusul HPV poate determina și apariția cancerului orofaringian. Legătura dintre acest tip de cancer și sexul oral a fost făcută de-abia în anii `90, când s-a observat că tot mai multe persoane, cu vârste de până la 40 de ani, prezentau această boală. Legătura clară dintre cancerul oral și sexul oral neprotejat a fost stabilită în mod cert, de-abia în anul 2000, când au început să fie efectuate și teste ADN. 

„Nu se știe încă procentul oamenilor care fac cancer doar din cauza virusului HPV, dar cert este că atât femeile, cât și bărbații pot avea probleme”, a declarat medicul Otis Brawley, președintele Asociației Americane de Cancer. 

Persoanele care sunt infectate cu acest virus pot să nu prezinte niciun simptom mult timp, singura metodă de depistare fiind examenul Papanicolau.

Avertismentul este cu atât mai serios, cu cât tot mai mulți tineri recurg la sexul oral chiar înainte de a-și pierde virginitatea, după cum arată studii recente.

Cifrele sunt îngrijorătoare: 2% dintre tinerii care recurg la sex oral au luat o boală venerică, în timp ce un procent asemănător, de 5%, dintre tineriii care u intreținut relații intime clasice au luat boli venerice

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.