Ţiţi Dumitriu: "Spania va fi regina"

Ţiţi Dumitriu: "Spania va fi regina"

Antrenorul Ţiţi Dumitriu merge diseară pe mâna Spaniei, pe care o vede campioană mondială în Africa de Sud. Au mai rămas doar câteva ore până la marele meci, Olanda - Spania, din finala Campionatului Mondial de fotbal, Africa de Sud 2010. Meciul va începe la ora 21:30 şi va fi transmis în direct de TVR 1.

Specialişti sau simplii microbişti, toţi îşi dau cu părerea în ceea ce priveşte deznodământul finalei de la Johannesburg. Olanda - Spania, spun mulţi, e cea mai îndreptăţită finală. Spania, din postura de campioană a Europei, pare să aibă o şansă în plus în faţa Olandei. Jocul ei colectiv, spectaculos şi eficace o recomandă drept viitoarea regină a fotbalului mondial. "Spania va învinge. E echipa care practică cel mai eficient fotbal din lume", e de părere antrenorul Dumitru Dumitriu, specialistul evz.ro pentru Cupa Mondială din Africa de Sud. În avancronicile sale, Ţiţi Dumitriu nu a greşit până acum. A prevăzut eşecul Braziliei, spunând înaintea Cupei Mondiale că "dacă o echipă bătrână şi obosită ca Brazilia ar lua totuşi titlul suprem, asta ar însemna că fotbalul e în regres". Antrenorul care a dus Steaua de trei ori consecutiv în Liga Campionilor în anii '90 şi-a argumentat toate afirmaţiile ca un adevărat specialist. Ţiţi Dumitriu: "Spania merge în finală" Dumitriu: "Uruguay nu are nicio şansă" Ţiţi Dumitriu: ”CM 2010 va fi un turneu final reuşit” "Spaniolii vor să ţină steagul sus" Evz.ro: Am ajuns şi la marea finală, Olanda - Spania! Dumitru Dumitriu: Olanda şi Spania sunt două echipe care au demonstrat, fiecare în felul ei, un fotbal de calitate. Un fotbal jucat de fotbalişti de mare valoare, care pot decide prin prestaţia lor oricând victoria echipei lor.

Avem o favorită? Ne putem gândi la Olanda, care a mai jucat până acum două finale de Campionat Mondial. Acest amănunt e o motivaţie în plus pentru batavi, care îşi doresc un titlu suprem. Spania e campioana Europei. Spaniolii vor să ţină steagul sus şi să demonstreze că nu sunt doar cei mai buni din Europa, ci şi din lume. Cred că inventivitatea şi jocul mult mai spectaculos o recomandă pe Spania drept favorită. În plus, Spania are un antrenor cu experienţă, Vicente del Bosque, care a demonstrat tuturor că nimic nu a fost întâmplător în tot ceea ce a făcut.

Deci, mergeţi pe mâna Spaniei? Da. Cred că ea va fi regina!

Ne puteți urmări și pe Google News

"Nu trebuie însă să fi naţionalist ca să îţi dai sufletul pentru echipa naţională" Cum vedeţi confruntarea dintre aceste două mari forţe? Sunt foarte curios să văd cum vor reuşi olandezii să neutralizeze jocul extraordinar al Spaniei. Cred că o condiţie ar fi aceea de a marca primii. Dacă Olanda înscrie prima, atunci jocul va decurge altfel. Spaniolii nu pot suporta să fie conduşi. Asta i-ar determina să rişte şi mai mult, iar Olanda ar putea lovi pe contraatac, având jucători senzaţionali pentru astfel de faze. Dacă Olanda va juca ofensiv, atunci spaniolii pot profita.

De ce credeţi că multe vedete s-au făcut de râs la acest Mondial? M-am tot gândit la acest aspect, dar n-am reuşit să găsesc o explicaţie care să fie acceptată de toată lumea. Cred că principala cauză o constituie lipsa de angajament sub culorile naţionalei. Jucătorii se menajează la echipa naţională. Pentru astfel de fotbalişti contează mai mult clubul din care fac parte, pentru că de acolo îşi câştigă salariile. Nu trebuie însă să fi naţionalist ca să îţi dai sufletul pentru echipa naţională.