Ţiriac îşi ridică un mall pe locul fostului abator din oraş

Ţiriac îşi ridică un mall pe locul fostului abator din oraş

Omul de afaceri va demara curând construcţia unui mall din Timişoara. „Civic Center“ are termen de finalizare în 2010. Conform planurilor actuale, peste doi ani în Timişoara vor exista circa 275.000 de metri pătraţi de spaţii comerciale de tip mall. În afară de Iulius Mall, care a început deja lucrările de extindere, şi proiectul dezvoltat de Ţiriac Holding, cel de-al treilea centru comercial, dezvoltat de compania imobiliară Plaza Centers NV, va fi demarat în această vară.

Monument de patrimoniu în „Centrul civic“ Proiectul firmei Ţiriac Holding apare pe locul fostului abator de pe Bd. Eroilor şi va îngloba vechea clădire aflată pe lista monumentelor istorice de patrimoniu. Potrivit lui Constantin Merluşcă, director în cadrul Ţiriac Holding, Civic Center este primul mall care integrează o clădire de patrimoniu.

„Nu numai că vom păstra monumentul arhitectural, dar îl vom şi restaura şi consolida, folosindu-l ca element central de atracţie al noii arhitecturi comerciale a noului nostru mall. Ceea ce a făcut ca alţi dezvoltatori să părăsească acest proiect din cauza restricţiilor impuse de existenţ a monumentului de arhitectură a constituit unul dintre motivele de bază care au determinat implicarea noastră în dezvoltarea acestui proiect şi avem convingerea că soluţia găsită reprezintă o soluţie fericită de rezolvare a arhitecturii acestei zone de interes din oraşul Timişoara“, explică Merluşcă.

Potrivit acestuia, proiectul va cuprinde şi o modernizare şi extindere a principalelor căi de acces prin lărgirea la patru benzi a Bulevardului Eroilor, două noi sensuri giratorii, o piaţetă cuprinsă între clădirile principale ale monumentului şi restaurarea ansamblului sculptural şi a porţilor de acces în vechiul Abator.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mallul se va întinde pe 65.000 de metri pătraţi, ava avea circa 250 de magazine, între care branduri internaţionale care nu au ajuns încă la noi şi un hipermarket dintr-un mare lanţ comercial. A doua fază a investiţiei Ţiriac presupune construirea unui bloc cu 11 etaje (36.000 de metri pătraţi - locuinţe plus 20.600 de metri pătraţi - spaţii de birouri). Investiţia în noul centru comercial se ridică la 150.000 de euro. Ţiriac va lucra la Timişoara în parteneriat de 50% cu grupul spaniol Riofisa. Plaza Center, în locul fabricii Modern Pe locul fostei fabrici Modern, pe Strada Palmierilor, compania imobiliară Plaza Centers NV va construi al treilea mall din oraş. În iunie, anul trecut, compania a anunţat că proiectarea şantierului ar trebui să înceapă la finele lui 2007, însă a fost amânată pentru această vară, din raţiuni interne. Complexul va include un hipermarket, 12 săli de cinema, localuri cu multiple oferte de sortimente culinare - de la bucătării de lux la fast-fooduri şi restaurante cu specific italian, românesc etc., case de modă.

„Intenţionăm să aducem mărci internaţionale faimoase în Timişoara, prezente în toate centrele comerciale din Europa“, a declarat Luc Ronsmans, director regional Plaza Center România. Viitorul mall se va întinde pe o suprafaţă de 46.000 mp. FOCŞANI Două malluri, pe centură În Vrancea au început lucrările de construcţie la primul mall, „Focşani Plaza“. Centrul comercial, dezvoltat de compania Omnium Invest, este situat pe şoseaua de centură a Focşaniului. Acesta se va întinde pe o suprafaţă de 32.000 de metri pătraţi, reprezintă o investiţie de circa 35 de milioane de euro şi urmează să fie finalizat în vara anului 2009.

Acum două săptămâni au demarat lucrările şi la parcul de retail construit de BelRom tot pe şoseaua E85. Parcul comercial se întinde pe o suprafaţă de 12 hectare şi constă într-o investiţie de 50 de milioane de euro. (Silvia Vrânceanu)