Timp de nouă zile Bucureştiul devine o adevărată capitală teatrală

Timp de nouă zile Bucureştiul devine o adevărată capitală teatrală

Festivalul Naţional de Teatru propune o serie de evenimente de neratat. 33 de producţii, 12 conferinţe şi întâlniri, lansarea a 26 de cărţi şi reviste de teatru şi 6 filme de specialitate îşi aşteaptă publicul începând cu 30 octombrie.

În toate teatrele bucureştene, dar şi la Operă şi Operetă, la Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică, dar şi la Fundaţia Löwendal, la Cărtureşti Verona, dar şi pe gardul Muzeului Naţional de Artă al României, festivalul îşi face simţită prezenţa. Invitaţii sunt nume importante ale teatrului în Europa şi în lume: regizori care au făcut istorie prin stilurile unice descoperite, teoreticieni care predau la cele mai mari universităţi, autori care semnează biografii de artişti sau volume de critică teatrală, unele pentru prima dată traduse în România.

Sâmbătă, 30 octombrie, ora 18.00 la Sala Izvor a Teatrului "Bulandra" festivalul se deschide oficial cu un spectacol prezentat în premieră: "Măsură pentru măsură" de William Shakespeare, în regia cunoscutului regizor german Matthias Langhoff. Producţia Teatrului Maghiar de Stat din Cluj va fi precedată de ceremonia de deschidere, la care vor participa directorul artistic al FNT, criticul de teatru Cristina Modreanu, Aura Corbeanu, director executiv FNT, Mihaela Păun, director ArCub şi Alexandru Darie, directorul Teatrului Bulandra.

Urmează nouă zile pline de evenimente, la care sunt invitaţi să participe toţi iubitorii de teatru. Pentru spectacole, biletele s-au pus în vânzare la un preţ cuprins între 5,3 şi 53 lei la casele de bilete ale instituţiilor de spectacol care le găzduiesc şi online pe www.bilete.ro. La toate celelalte evenimente intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Ne puteți urmări și pe Google News