E.ON Energie România a fost nevoită să limiteze, din 21 februarie, volumele de gaze naturale livrate către Colterm, din cauza nerespectării convenţiei de plată. Deși a trecut o săptămână de când Colterm a restricționat furnizarea de gaz, iar în locuințele celor peste 61.000 de abonați temperatura abia mai ajunge la 16 grade Celsius, conducerea societății nu a transmis încă o informare oficială. Oficialii E.On au confirmat, pentru EVZ , că gazul a fost restricționat din cauza datoriile mari înregistrate de Colterm.

„Valoarea totală a datoriilor depăşeşte 61 de milioane de lei, din care mai mult de 50 de milioane de lei reprezintă datorii restante din perioada 2014-2015, iar circa 11 milioane sunt datorii curente. E.ON Energie România şi-a îndeplinit toate obligaţiile contractuale asumate faţă de Colterm S.A. şi, în calitate de furnizor de gaze naturale, compania noastră a transmis numeroase notificări prin care a solicitat plata datoriilor”, transmite Adela Boțan. În caz că datoriile curente nu vor fi achitate rapid, E.On va sista livrarea gazelor naturale.

Primăria Timișoara plătește din acest sezon direct la E.On facturile curente de gaz, în baza sumelor care reprezintă subvenția către populație.