Decizia forului de la Lausanne trimite FC Timişoara în preliminariile Ligii Campionilor. Dezavantajată de această decizie este echipa Dinamo, care va juca doar în Europa League.

"M-am luptat pentru ei şi e normal că punctele li s-au dat înapoi. Le meritau, le-au câştigat pe teren", a declarat pentru evz.ro Dumitru Dragomir, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal.

Totuşi, hotărârea TAS prevede că FIFA are dreptul de a solicita plata unei amenzi, ca urmare a neregulilor comise de FC Timişoara după decizia din 2006.

De ce au fost depunctaţi?

La 5 decembrie 2006, TAS hotăra că gruparea lui Marian Iancu trebuie să renunţe la numele Poli, la culoarea violet şi să nu preia palmaresul „vechii“ Poli. Bănăţenii şi-au schimbat numele în FC Timişoara abia în vara lui 2008  şi au „renunţat“ la culoarea tradiţională, violet, într-un mod foarte original, anunţând că noua culoare predominantă pe echipament va fi mov!

În septembrie 2008, Federaţia Româna de Fotbal (FRF) a aplicat decizia FIFA şi a decis să penalizeze cu şase puncte echipa timişoareană. Patronul clubului a făcut apel la TAS, conflictul aflându-şi deznodământul astăzi, la o zi după ultima etapă a Ligii 1.CITIŢI ŞI:

Unirea Urziceni, campioană!

„Câinii roşii” au fost puşi pe fugă la Piteşti