Evenimentul Zilei > Social > Timișoara. Chirurgie de top: o față împușcată, refăcută. Atenție, imagini șocante în articol!
Timișoara. Chirurgie de top: o față împușcată, refăcută. Atenție, imagini șocante în articol!

Timișoara. Chirurgie de top: o față împușcată, refăcută. Atenție, imagini șocante în articol!

Medicii dintr-un spital din România au reușit performanța de a recompune fața unui bărbat. Acesta a fost mutilat, dintr-o eroare fatală, în timpul unei partide de vânătoare, ajungând în stare critică la spital. Când a fost preluat de medici nu numai că nu mai era recognoscibil, ci aproape că nu mai avea niciun detaliu al feței la locul lui.

Un bărbat care participa, zilele trecute, la o vânătoare pe raza comunei Ramna, în județul Caraș Severin a avut un accident teribil. El a fost împușcat, din greșeală, de partenerul său, direct în gură. Acesta din urmă a tras cu arma, iar proiectilul a ricoșat. Toată mandibula vânătorului a fost complet distrusă, dar și maxilarul, nasul și cavitatea bucală au fost grav afectate.

Bărbatul a fost transportat la Spitalul Județean din Reșița, iar apoi la Spitalul Județean Timișoara. Aici, medicii au reușit să îi reconstruiască fața bărbatului, după multe ore de operație. Ei au reușit o adevărată minune, redându-i victimei din nou un aspect omenesc. Imaginile, cutremurătoare de altfel, vorbesc de la sine.

Cazul a ajuns și în atenția Poliției Caraș Severin care a deschis o anchetă în acest caz.  Polițiștii au ridicat armele de vânătoare folosite de cei doi bărbați.

“Poliția Orașului Bocșa a fost sesizată prin apel SNUAU 112 de către I. A., cu privire la faptul că un coleg a fost lovit accidental în zona feței de o alică ricoșată. Din primele verificări s-a stabilit faptul că numiții P. F. și I. A. se aflau la o partidă de vânătoare pe raza comunei Ramna, iar numitul P. F. a fost lovit în zona feței de o alică ricoșată, trasă de numitul I. A. P. F. a fost preluat de ambulanță și transportat la Spitalul Județean de Urgență din Reșița, fiind în stare gravă. Se continuă verificările în vederea stabilirii legalității partidei de vânătoare”, informează oamenii legii.

Din primele cercetări, a rezultat faptul bărbatul de 56 de ani ar fi executat un foc cu arma de vânătoare, glonțul nimerind într-un copac de unde a ricoșat lovindu-l în zona maxilarului pe celălalt vânător, un bărbat de 48 de ani.