Evenimentul Zilei > Actualitate > Ticu Lăcătuşu, oprit de norul de cenuşă să ajungă în Groenlanda
Ticu Lăcătuşu, oprit de norul de cenuşă să ajungă în Groenlanda

Ticu Lăcătuşu, oprit de norul de cenuşă să ajungă în Groenlanda

Exploratorii români Ticu Lăcătuşu şi Cornel Coman, care şi-au propus să traverseze Groenlanda pe jos, riscă să piardă toate rezervările ce urmau să îi ducă la punctul de plecare către cea mai îndrăzneață aventură românească: Eco-Greenland 2010.

Momentan ei sunt blocați în aeroportul din Copenhaga așteptând confirmarea zborului ce urma să îi ducă întâi în Islanda și de acolo mai departe în Groenlanda. Zborul către Islanda urma să decoleze la 12:30. Plecarea a fost amânată întâi pentru ora 15:30 iar mai apoi pentru 18:30.
„Am ajuns aseară la Copenhaga. Zborul de astăzi spre Islanda s-a amânat pentru 15:30 apoi pentru 18:30 dar incert. Așteptăm confirmarea. Nu cred că va veni. Dacă nu plecăm vom rata tot lanțul de rezervări deja facute”, declară prin SMS Ticu Lăcătușu, primul român pe Everest și singurul român care a cucerit cinci vârfuri virgine.
Cei doi alpinişti urmau să traverseze Groenlanda de la est la vest, pe schiuri, pe cea mai lungă și anevoioasă rută. Cu o lungime totală de peste 600 de km, acest traseu nu a mai fost practicat de nimeni până în prezent, acest fapt conferind proiectului statutul de premieră. Expediția este organizată fără sprijin din exterior, iar resursele celor doi de hrană sunt calculate să acopere 35 de zile de expediție.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: