Evenimentul Zilei > Social > Teste gratuite pentru vârstnici. Cum puteţi beneficia de ele
Teste gratuite pentru vârstnici. Cum puteţi beneficia de ele

Teste gratuite pentru vârstnici. Cum puteţi beneficia de ele

Institutul de Geriatrie "Ana Aslan" oferă pe 1 octombrie testări gratuite persoanelor vârstnice din Bucureşti (peste 60 de ani). Testele includ măsurarea glicemiei, colesterolului, tensiunii arteriale şi a riscului de osteoporoză.

Numărul beneficiarilor este limitat, iar cei care doresc se pot programa la numărul de telefon 0736.077.077, în intervalul 26-30 septembrie.
Transportul dus-întors este asigurat de organizatori, cu ajutorul autocarelor care vor pleca din Piaţa Charles de Gaulle, sâmbătă, 1 octombrie, începând cu ora 08.30. Ora şi locul îmbarcării vor fi comunicate fiecărui participant în momentul programării telefonice.
În 40 de ani, aproape jumătate din populaţia ţării va avea peste 60 de ani
„Îmbătrânirea poate fi considerată drept principalul factor de risc pentru marea majoritate a bolilor cronice. Mă refer la boli cardiovasculare, renale, diabet zaharat, osteoporoză. Ţinând cont de faptul că vârsta nu este un element modificabil, avem responsabilitatea foarte importantă de a preveni şi amâna apariţia acestor afecţiuni şi a complicaţiilor lor prin derularea de programe practice de educaţie şi prevenţie pentru pacienţi”, a declarat Directorul Medical al Institutului Naţional de Gerontologie şi Geriatrie „Ana Aslan”, Conf. Dr. Gabriel Prada.
În România, ponderea persoanelor cu vârste peste 60 de ani se va dubla în următorii 40 de ani, ajungând să reprezinte 40% din populaţia ţării. Totodată, Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că până în anul 2050, numărul persoanelor din această categorie de populaţie va ajunge la 2 miliarde, la nivel global. 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News