Dinamo trăieşte zile nebune. După Ovidiu Sabău, şi Mircea Rednic a refuzat să preia gruparea „câinilor roşii”. Luni noapte, „Puriul” le-a dat cu flit „roşalbilor”, nemulţumit că ar fi trebuit să colaboreze cu Cornel Dinu, noul manager sportiv al formaţiei de fotbal din Ştefan cel Mare.
Refuzaţi de antrenorii români, dinamoviştii s-au oprit la un italian necunoscut, Dario Bonetti. La Dinamo, viaţa bate filmul, fiindcă numele peninsularului aminteşte mai degrabă de celebrul serialul „Tequila şi Bonetti” decât de vreun tehnician cu firmă.

„Ştiu totul despre Dinamo”

„Am semnat un contract valabil pe doi ani. Sunt bine, sunt OK. Ştiu totul despre Dinamo. Mai multe vorbim luni, la conferinţa de presă”, a declarat Bonetti pentru EVZ. Italianul a fost adus de Marius Vizer şi-l va avea „secund” pe Liviu Ciobotariu.

Bonetti (47 de ani) a pregătit formaţia Sopron, însă şi-a început cariera la o grupare de amatori. Ultimele apariţii lea avut la trupe din liga a III-a italiană: Gallipoli şi, mai apoi, Juve Stabia, cu care a retrogradat!

INTERVIU

Rednic:„N-am fost sprijinit”

EVZ: De ce n-aţi acceptat să vă continuaţi munca la Dinamo?
Mircea Rednic: Am renunţat fiindcă nu puteam să colaborez cu Dinu. Să-l pună pe Dinu antrenor, să răzpundă de rezultate… Ce să facă Dinu director tehnic? Aud că şi Ionel Ganea a semnat, urmând să fie director sportiv. Am fost la masă cu Nicolae Badea, am discutat aseară (n.r. – luni seară). M-a anunţat că Dinu va fi director tehnic, că o să vină la antrenamente, să ne sfătuim. Ce să mă sfătuiesc eu cu Dinu? M-a vorbit de rău, vrute şi nevrute, iar acum mă pun să lucrez cu el?

De ce v-au propus să colaboraţi, ştiind de conflictul pe care l-aţi avut cu Cornel Dinu?
Borcea se văzuse cu Dinu, iar eu – cu Badea. Când m-a anunţat că Dinu va fi director tehnic, m-am ridicat, i-am strâns mâna lui Badea şi am plecat. N-aveam ce să mai discutăm din acel moment.

Oficial, Borcea era de partea dumneavoastră. Ameninţa că va pleca de la club, dacă nu rămâneţi. Acum, s-a răzgândit.
Deşi, oficial, eram susţinut, la aceste discuţii am simţit că nu am avut niciun sprijin. Altfel, cum l-au acceptat pe Dinu, deşi ştiau că eu nu pot colabora cu el?

Puteţi spune acum de ce a pierdut Dinamo titlul în sezonul abia încheiat?
E greu să-ţi explici. În ultimele trei etape, echipa n-a ştiut să alerge, n-a ştiut să joace. Dacă ar fi acceptat Sabău oferta de la Dinamo, a doua zi mi-aş fi dat demisia. De această dată, mie mi s-a propus un proiect sportiv, să reconstruim echipa cu jucători tineri. Era vorba să plece 14 jucători. Acum, să rezolve Dinu situaţia.

„GARGARĂ”

Borcea îşi dă casa pentru Dinamo

Deşi era decis să plece de la Dinamo, oficialul Cristi Borcea s-a răzgândit. „Am renunţat la ceea ce înseamnă management sportiv, responsabilitate care-i va reveni lui Cornel Dinu. Eu voi rămâne doar preşedinte executiv. Nu mai pot, nu mai vreau să aud de fotbal, de antrenori, de fotbalişti.

Voi găsi o soluţie, împreună cu acţionarii, pentru ca Dinamo să nu se desfiinţeze, apoi mă voi retrage definitiv. Nu mai rezist psihic. Eu sunt de nouă ani la Dinamo. Îmi voi vinde maşina, casa, dacă va fi nevoie, pentru ca la Dinamo să nu fie probleme”, a declarat ieri Borcea.