Teo Crăciunescu, „vârf de atac” la Bistriţa

Teo Crăciunescu, „vârf de atac” la Bistriţa

LIGA I. Gloria a învins-o ieri pe Universitatea Craiova cu 2-1, dar a fost împinsă de la spate de „central”, care le-a acordat gazdelor gratuit o lovitură de pedeapsă.

Gloria Bistriţa a răpus-o ieri după-amiază, pe propriul teren, pe Universitatea Craiova, cu scorul de 2-1. Echipa ardeleană n-a renunţat la vechile obiceiuri, reuşind să obţină bunăvoinţa arbitrilor. Teodor Crăciunescu a fost al 12-lea „jucător” al gazdelor şi s-a dovedit foarte „eficient”.

Fiul lui Ion Crăciunescu a întors soarta partidei, inventând din nimic un penalty. În minutul 35, brazilianul Moraes a picat în careu de lângă Valerică Găman. Între cei doi nu a existat niciun fel de contact. În acest caz se putea sanc ţiona cel mult joc periculos, iar decizia arbitrului trebuia să fie lovitură liberă indirectă din careu. Penalty-ul a fost transformat de brazilianul Moraes, marea găselniţă descoperită de antrenorul Marius Şumudică în acest sezon.

Oltenii au început foarte bine partida de la Bistriţa, iar vedeta Florin Costea a deschis scorul chiar din minutul 3. Echipa lui Wotte părea destul de stăpână pe situaţia, dar totul s-a dat peste odată cu greşeala lui Teo Crăciunescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Hora, portar pe final de meci

Ioan Hora a fost eroul gazdelor. În minutul 70, ex-arădeanul a marcat golul victoriei, iar pe final a intrat şi în poartă. Arbitrul Teo Crăciunescu l-a eliminat în minutul 85 pe Călin Albuţ, portarul Gloriei. Goalkeeperul bistriţean a luat două cartonaşe galbene în doar zece minute. Al doilea a fost pentru trageri repetate de timp.

Deoarece, în acel moment, antrenorul Marius Ninel Şumudică efectuase toate schimbările, în poartă a intrat Ioan Hora. Atacantul transformat în portar n-a avut niciun şut de apărat. Gloria a acumulat 13 puncte din 15 posibile în acest retur şi a ieşit din zona retrogradării. Brazilianul Moraes a ajuns la patru goluri în cinci meciuri în Liga I. În schimb, Craiova rămâne pe loc retrogradabil.

"E incredibil că arbitrul a dat penalty la acea fază! Consider că a fost un cadou făcut Gloriei. Nu aveam voie să pierdem.“ MARK WOTTE, antrenorul echipei Universitatea Craiova

LIGA I

BISTRIŢA-CRAIOVA 2-1

Moraes (35 - penalty), Hora (70), Fl. Costea (3)

Bistriţa

Albuţ 4, Homei 5, Frăsinescu 5, Ciucă 6, Latovlevici 6, Coroian 5/ (37, S. Keita 6), A. Mureşan 6, Ze Rui 5/ (62, C. Petre 6), Băjenaru 6/ (84, D. Matei), Hora 7, Moraes 7. Antrenor: Marius Şumudică

Craiova

S. Lung jr. 5, Bădoi 4, V. Găman 4, Iliev 5, Bălace 4, Prepeliţă 5, R. Barbu 5/ (73, Gângioveanu 4), Dilevski 4/ (68, Bărboianu 4), Dina 4/ (62, Trică 4), M. Costea 5, Fl. Costea 6. Antrenor: Mark Wotte