Evenimentul Zilei > International > TENTATIVĂ DE ASASINAT asupra președintelui. Șase persoane au fost ARESTATE până acum. Autoritățile, ÎN ALERTĂ
TENTATIVĂ DE ASASINAT asupra președintelui. Șase persoane au fost ARESTATE până acum. Autoritățile, ÎN ALERTĂ

TENTATIVĂ DE ASASINAT asupra președintelui. Șase persoane au fost ARESTATE până acum. Autoritățile, ÎN ALERTĂ

O investigație preliminară efectuată de autoritățile franceze într-un atac suspectat la adresa președintelui Emmanuel Macron a determinat arestare a șase persoane până în prezent.

Persoanele au fost arestate sub suspiciunea că urmau să pună la cale un plan imprecis și conceput prost pentru efectuarea unor „acțiuni violente” împotriva președintelui, potrivit surse oficiale ale investigației, informează Reuters.com

Persoenele în cauză ar fi de extremă-dreapta, a anunțat televiziunea franceză BFM. Arestările au fost făcute în trei locuri diferite din țară, fiind încă neclar dacă există o legătură directă între ele. 

Arestările au fost făcute la câteva zile după ce Emmanuel Macron a susținut un discurs care a avut ca temă principală pericolele reprezentate de mişcările de extremă-dreapta.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.