TENIS: Sorana Cîrstea uimeşte Thailanda

TENIS: Sorana Cîrstea uimeşte Thailanda

Românca s-a calificat în semifinalele turneului de la Pattaya, profitând de abandonul rusoaicei Vera Zvonareva.

Românca Sorana Cîrstea pare să fi redevenit jucătoarea din urmă cu câţiva ani, reuşind, ieri, să o învingă pe rusoaica Vera Zvonareva (n.r. - ocupanta locului 8 în ierarhia mondială), în sferturile de finală ale turneului WTA de la Pattaya, în Thailanda.

Jucătoarea născută la Târgovişte în urmă cu 21 de ani s-a impus prin abandonul principalei favorite a competiţiei cu premii totale în valoare de 220.000 de dolari, la scorul de 2-6, 6-4, 2-2. În urma succesului de ieri, Sorana (n.r. - poziţia 54 WTA) va urca din nou între cele mai bune 50 de jucătoare ale lumii, după o absenţă de un an şi jumătate. În 2012, românca a reuşit să învingă două jucătoare din Top 10 mondial, pe australianca Samantha Stosur, în primul tur la Australian Open, şi pe rusoaica Vera Zvonareva.

Românca are în palmares un singur titlu WTA, obţinut la Taşkent, în 2008, şi o finală pierdută la Budapesta, în 2007. Cîrstea a pierdut ultimele două semifinale, la Estoril, în 2010 (în faţa ibericei Arantxa Parra Santoja), respectiv Los Angeles, în 2009, în faţa Samanthei Stosur.

Ne puteți urmări și pe Google News

Se luptă tot cu o rusoaică în semifinale

Pentru a atinge cea de-a treia finală din carieră, Sorana va trebui să o depăşească pe Maria Kirilenko. Cap de serie numărul 4 la Pattaya, Kirilenko a trecut ieri, în două seturi, de favorita locală Tamarine Tanasugarn, scor 7-6 (2), 6-1. Românca are statistica de partea ei, câştigând ambele confruntări directe de până acum cu ocupanta locului 26 în ierarhia mondială - la ‘s- Hertogenbosch, în 2008, şi la Marbella, în urmă cu doi ani. CITIŢI ŞI:

  • Sorana Cârstea a mai făcut o victimă cu nume mare
  • Sorana, în sferturi la Pattaya