Evenimentul Zilei > Social > Unde mergem. „Teatru sub lună” la București
Unde mergem. „Teatru sub lună” la București

Unde mergem. „Teatru sub lună” la București

„Teatru sub lună”, singurul festival independent care aduce teatrul în aer liber, revine cu cea de-a cincea ediție, în perioada 5-21 iulie 2019. Cei interesați sunt așteptați la cele 17 zile pline de evenimente speciale.

Teatrul sub luna. Peste 15 spectacole de teatru, dintre care cinci în premieră, 18 concerte pe toate gusturile, de la jazz, rock, acustic și până la balade, expoziții de fotografie, pictură, sculptură în lemn și chiar costume, spectacole stradale, dar, nu în ultimul rând, lansări de carte și ateliere literare, de fotografie, teatru sau dans. Festivalul va avea loc în două locații. De luni până joi, la Sediul Teatrului InDArt, iar în weeekend, pe terasa clubului Quantic din Capitală. Biletele și abonamentele se achiziționează online sau la intrare în ziua evenimentului. Prețul variază între 30 lei și 250, ultimul fiind prețul unui abonament pentru întreg festivalul.

Programul din weekend al festivalului

Vineri, 5 iulie

● ora 18.00 – Deschiderea festivalului

● ora 18.30 – Concert „Om la lună”, un demers autentic de poezie cântată, un amestec de indie, alternative și folk în limba română, creat de Doru Pușcașu.

● ora 19.45 – Premiera piesei de teatru „Iubirea ta mă calcă pe nervi”, în regia Silviei Gagu

● ora 21:30 – Concert trupa „D-l Goe”

Sâmbătă, 6 iulie

● ora 17.00 – Deschiderea festivalului

● ora 17.15 – Piesa de teatru „Între două femei”, în regia lui Andrei Cotargea

● ora 19.45 – Piesa de teatru „Amanta de la prânz”, în regia lui Bogdan Gagu

● ora 21.30 – Concert Barter

Duminică, 7 iulie

● ora 17.00 – Deschiderea festivalului

● ora 17.15 – Piesa de teatru „Modus Amandi”, în regia lui Andrei Adam

● ora 18.30 – Concert trupa „Pumn și virgulă”

● ora 19.45 – Premiera „Travestiuri”, în regia lui Alex Floroiu

● ora 21.30 – Concertul și lansarea trupei Adenium

Expoziția Gnomonica 

Dedicată unuia dintre cei mai consistenți și versatili artiști contemporani din noua generație de creatori confirmați ai Franței, expoziția Gnomonica propune prima ilustrare a practicii lui Raphael Zarka, un arheolog al formelor, în România. Va fi prezentat un ambițios corp de lucrări recente ce explorează declinările limbajului sculptural prin intermediul spațiului tridimensional. Expoziția este organizată în cadrul sezonului România-Franța și poate fi văzută la etajul IV al Muzeului Național de Artă Contemporană din București, până în 18 august, în fiecare zi, începând cu ora 12.00. Intrarea este liberă.

Turul Sibiului pe biciclete

Dumincă, 7 iulie, în ultima zi a Sibiu Internațional Street Art Festival, va avea loc „Turul de Artă Stradală”. Toți iubitorii de artă sunt așteptați la un tur pe biciclete în cadrul căruia vor vizita toate cele 67 de picturi murale realizate anii trecuți, dar și noile lucrări la care artiștii au muncit timp de o săptămână în cadrul ediției de anul acesta a festivalului. Punctul de întâlnire al participanților va fi Zidul lui Perjovschi. Timp de câteva ore, bicicliștii vor avea ocazia să vadă Sibiul cu alți ochi, mai colorat, mai însuflețit.

„Jazz în the Park” la Cluj

Cea de-a șaptea ediție Jazz în the Park începe joi, 4 iulie, la Cluj-Napoca. Timp de patru zile, peste 30 de trupe vor concerta pe cele patru scene amplasate în Parcul Central din oraș, într-un weekend care se anunță plin de muzică și voie bună. Sâmbătă, 6 iulie, publicul prezent la festival va avea ocazia să-i asculte pe Tiny Fingers, Chassol, Ron Minis, Festen, Ours Samplus,

Kosmic Blues, Maru, Bully, Mr. Goju, Ufe. Duminică, 7 iulie, îi vor întâlni pe Judith Hill, Delvon Lamarr Trio, FrankieZ Experiment & Tereza Catarov, MING, Frakatale, Alaska Snack Time, Pianohooligan, Iorga, Tzuc și Mitch Alive. În afara concertelor, cei prezenți la festival se vor bucura de numeroase experiențe și activități, puse la dispoziția lor de către organizatori și partenerii acestora. Accesul la concerte este liber.

Seară grecească la Berăria H

Sâmbătă, 6 iulie, Berăria H invită toți iubitorii de muzică grecească la „Seara Grecească”. Artista Karina Spanos va susține, în premieră pentru România, un întreg program de dans și voie bună, alături de trupa ei și de invitata specială Rafaillia Spanou. Cântăreața de origine greacă promite un spectacol care nu te va lăsa să stai jos. Cu peste 20 de ani de activitate pe scenele grecești și colaborări cu artiști de succes, Karina este recunoscută pentru momentele energizante și cheful de viață pe care îl transmite publicului, de fiecare dată când urcă pe o scenă. Accesul se face la ora 20.00, iar intrarea este liberă.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: