Teatrul din Deva, reinaugurat

Teatrul din Deva, reinaugurat

Teatrul din Deva a fost "rebotezat" zilele trecute şi este redeschis astăzi cu focuri de artificii, 100 de clovni, recital de colinde şi două piese puse în scenă de Teatrul Notara din Bucureşti.

Festivităţile de reinaugurare a Teatrului de Arte Deva, cum se numeşte acum, vor începe la ora 17.00 cu o paradă a 100 de clovni ai circului francez Bessancon, pe acordurile Fanfarei "Peneş Curcanul" din Deva, derulată în centrul istoric al Devei, aproape de obiectivul cultural, dar şi cu focuri de artificii de joasă înălţime.

Parada va fi urmată de un recital de colinde şi de două piese ale Teatrului Notara din Bucureşti: "Ritmuri" şi "Umor, amor, fior de dor în Bucureşti". Clădirea fostului teatru de estradă din Deva s-a aflat în paragină mai bine de două decenii. Primăria Deva, instituţia care l-a administrat până în 2008, a pompat periodic bani în lucrări de renovare dar şi în susţinerea celor aproximativ 80 de angajaţi.

Teatrul a fost preluat cu aproape doi ani în urmă de Consiliul Judeţean care a decis concedierea actorilor pentru a-şi putea concentra fondurile alocate din buget pe finalizarea lucrărilor de renovare. Două milioane de euro au fost investite pentru finalizarea lucrărilor de renovare.

Ne puteți urmări și pe Google News