Şapte persoane au fost rănite de bucăţi de moloz desprinse din tavanul Cadedralei Înălţarea Domnului din Râmnicu Vâlcea. Patru ambulanţe au venit la faţa locului pentrui a acorda îngrijiri medicale.

Incindetul a avut loc în holul bisericii, unde aproximativ 20 de persoane asistau la citirea moliftelor de către preot mamei care urma să îşi creştineze pruncul. 

Printre răniţi s-a numărat şi bebeluşul de patru luni care urma să fie botezat, el a fost scăpat din braţe de către moaşă în momentul în care a căzut tavanul.
Preotul Ion Dincă nu a fost rănit, în schimb s-a speriat foarte tare.

„Am crezut că este cutremur, a fost un zgomot foarte puternic însoţit de un nor de praf şi geamuri sparte. Le-am strigat oamenilor să fugă”, a povestit preotul Ion Dincă.

Potrivit medicilor de la Spitalul Judeţean Vâlcea, persoanele rănite sunt în afara oricărui pericol şi urmează să plece acasă după terminarea investigaţiilor. „Bebeluşul va mai sta în spital până mâine pentru că are o stare somnolentă, trebuie să vedem cum evoluează în orele următoare. Rănile lui nu sunt grave”, a spus medicul de gardă.

Cadedrala Înălţarea Domunului a fost renovată în  urmă cu cinci ani şi se pare că tavanul s-a prăbuşit din cauza infiltraţiilro de apă. Poliţia cercetează cazul pentru a stabili vinovaţii.

La mai puţin de o oră de la producerea accidentului, lucrătorii lăcaşului au spălat treptele de sânge şi au cărat molozul din hol, pentru că în biserică erau programate trei nunţi iar nuntaşii deja au început să sosească.