"Tata" e menţionat mai rar ca "mama" în abecedar

"Tata" e menţionat mai rar ca "mama" în abecedar

În cele patru abecedare autorizate de Ministerul Educaţiei, cuvântul "mama" are un număr dublu de apariţii în comparaţie cu "tata", susţin reprezentanţii alianţei TATA.

Alianţa TATA a sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării în legătură cu faptul că abecedarele autorizate de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului discriminează tatăl şi îl prezintă ca un părinte de rang inferior.

Aceştia solicită CNCD "să modifice conţinutul manualelor pentru clasa I, pentru a pune în evidenţp complementaritatea celor doi părinţi şi pentru a sublinia importanţa egală a mamei şi a tatălui în creşterea şi educarea copilului", se arată într-un comunicat de presă al alianţei TATA.

Nemulţumire: Ziua tatălui nu este amintită de abecedar Comunicatul mai arată că în cele 60 de pagini ale celor 4 abecedare aprobate de minister, cuvântul "mama" apare de 108 ori menţionat, în timp ce cuvântul "tata" apare de doar 40 de ori.

Ne puteți urmări și pe Google News

O altă nemulţumire o constituie faptul că în abecedare apare menţionată doar Ziua mamei, deşi Ziua tatălui a devenit din 2009 sărbătoare naţională legală tocmai pentru a asigura un echilibru social şi pentru a evidenţia importanţa ambilor părinţi în viaţa de familie.